Σημαντική αναγνώριση για το έργο του CFA Society Κύπρου αποτελεί η συμμετοχή του Συνδέσμου στο ΕΜΕΑ Society Leader Call, μετά από πρόσκληση να παρουσιάσει τη στρατηγική και ενέργειες του, στα θέματα υπεράσπισης (Advocacy) και Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.
Η συμμετοχή του CFA Society Κύπρου στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση αποτελεί επακόλουθο του πολυδιάστατου έργου που παράγει ο Σύνδεσμος σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται μεταξύ άλλων, το σεμινάριο που διοργάνωσαν ο CFA Society Κύπρου και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με θέμα την «Ηθική στον κλάδο των επενδύσεων», η Παγκύπρια εκστρατεία για προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, η συστηματική αρθρογραφία των μελών του Συνδέσμου, καθώς και εμπεριστατωμένες αναλύσεις γύρω από την πανδημία της COVID-19. Απτό παράδειγμα αποτελεί επίσης και η διοργάνωση της εκδήλωσης υπό τον τίτλο «Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των Επενδυτών», στην οποία συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CFA Society Κύπρου, Παναγιώτης Μαυρομιχάλης, παρουσίασε τη στρατηγική και τις δράσεις του Συνδέσμου, κάνοντας επίσης αναφορά στις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.
Το έργο της «Advocacy Επιτροπής» παρουσίασε εν συντομία ο Πρόεδρος της Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ του CFA Society Κύπρου, Ζήνωνας Παπαφιλίππου. Μερικά από τα επιτεύγματα της «Advocacy Επιτροπής» αποτελούν η μεγάλη διαδικτυακή έρευνα για θέματα της επικαιρότητας που απασχόλησαν την κοινότητα κατά το 2020, διαδικτυακά σεμινάρια με χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, η συμμετοχή σε διάφορες Ευρωπαϊκές Δημόσιες Διαβουλεύσεις, καθώς και πλειάδα συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους και οργανισμούς για μελλοντικές συνεργασίες.
Το έργο της Επιτροπής Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού ανέλυσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Στέλλα Ηλιάδου, τονίζοντας ότι στόχος είναι η επιμόρφωση των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με τις βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες. Η πρώτης παρουσίαση της επιτροπής έγινε το 2019 σε τρία ιδιωτικά σχολεία, ενώ το Υπουργείο Παιδείας αξιολογώντας τα αποτελέσματα άναψε το πράσινο φως, για παρουσίαση του προγράμματος και σε μαθητές δημόσιων σχολείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1500 μαθητές έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό, ενώ τον περασμένο Μάρτιο το Πανεπιστήμιο Κύπρου ζήτησε την συνδρομή της Επιτροπής στην δημιουργία μιας Εθνικής Στρατηγικής για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό.
Τέλος, η Kasia Marianiuk, επικεφαλής του Society Relations, Europe, Middle East and Africa, εξήρε το έργο αλλά και τη συνεργασία των Επιτροπών Advocacy και Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού με διάφορα νομοθετικά όργανα του Κράτους καθώς και με τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών.