Το δικό της «Ανακυκλώψαρο» απέκτησε η Ακτή Ολυμπίων

Χορηγός και αυτού του καινοτόμου έργου η Medochemie

Η φαρμακοβιομηχανία Medochemie και ο Δήμος Λεμεσού ενώνουν για άλλη μια φορά δυνάμεις στη μάχη κατά της ρύπανσης των θαλασσών. Στο πλαίσιο αυτό, η «Ακτή Ολυμπίων» γίνεται η τρίτη παραλία στη Λεμεσό και η έκτη Παγκύπρια, που αποκτά το δικό της «Ανακυκλώψαρο».

Πρόκειται για το καινοτόμο έργο τέχνης του γνωστού καλλιτέχνη  Απόστολου Παντελή, το οποίο προβάλλει το μήνυμα ένταξης της ανακύκλωσης των πλαστικών στην καθημερινότητα μας, βάζοντας με αυτό τον τρόπο φρένο στην μόλυνση των ωκεανών και κατ’ επέκταση της θαλάσσιας ζωής.

Η τελετή τοποθέτησης του «Ανακυκλώψαρου» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου, στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κλέλιας Βασιλείου, του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη και εκπροσώπων της εταιρείας Medochemie.

Όπως δήλωσε ο Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie,  Δρ Χριστάκης Σεργίδης, θα πρέπει όλοι μας να γίνουμε ενεργοί συμπαραστάτες των προσπαθειών που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές, εταιρίες και οργανώσεις για την προστασία του πλανήτη,  που αποτελεί και το μοναδικό μας σπίτι.

Η ρύπανση των θαλασσών από πλαστικά, είπε χαρακτηριστικά, μετατρέπεται σε σύγχρονη μάστιγα, που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και δραστικά, τότε τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά, φέρνοντας ως τραγικό παράδειγμα τη Μεσόγειο, η οποία μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε μια «πλαστική θάλασσα».

Με την εγκατάσταση των «Ανακυκλώψαρων», υπέδειξε ο Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie, δημιουργούμε μια νέα κουλτούρα και ανοίγουμε το δρόμο για την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών, η οποία αποτελεί και τη μόνη οδό για τη διάσωση του θαλάσσιου οικοσυστήματος μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οικολογικό αυτό στολίδι της Medochemie κοσμεί ήδη τις παραλίες του «Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού», των «Μπάνιων» στην Πάφο, των «Φοινικούδων» στη Λάρνακα, καθώς και τις παραλίες «Λάντα» στην Αγία Νάπα και «Ονήσιλος» στον Άγιο Τύχωνα.