Το δεύτερο ανακυκλώψαρο απέκτησε η Λεμεσός

Στην παραλία «Ονήσιλος» το νέο έργο τέχνης της Medochemie

Το δικό της «Ανακυκλώψαρο» απέκτησε η Κοινότητα Αγίου Τύχωνα. Το απαράμιλλης ομορφιάς έργο τέχνης, του γνωστού καλλιτέχνη  Απόστολου Παντελή και χορηγό τη φαρμακοβιομηχανία Medochemie κοσμεί πλέον την παραλία «Ονήσιλος» στη Λεμεσό.

Η τελετή τοποθέτησης του «Ανακυκλώψαρου», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24  Ιουλίου, στην παρουσία των Δημάρχων Αγίου Αθανασίου και Μέσα Γειτονιάς, του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα και εκπροσώπων της εταιρείας Medochemie.

Το οικολογικό αυτό στολίδι κοσμεί ήδη τις παραλίες του «Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού», των «Μπάνιων» στην Πάφο, των «Φοινικούδων» στη Λάρνακα και την παραλία «Λάντα» στην Αγία Νάπα, στέλνοντας το μήνυμα ένταξης της ανακύκλωσης των πλαστικών στην καθημερινότητα μας.

Όπως δήλωσε ο Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie,  Δρ Χριστάκης Σεργίδης, η ρύπανση από πλαστικά αποτελεί τη σύγχρονη ασθένεια των θαλασσών μας, με τη Μεσόγειο να μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε μια “πλαστική” θάλασσα.

Όπως για κάθε ασθένεια, τόνισε χαρακτηριστικά, η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία, έτσι και σε αυτή την περίπτωση η δραστική μείωση της χρήσης των πλαστικών αποτελεί τη μόνη οδό για τη διάσωση του θαλάσσιου οικοσυστήματος μας, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι το ανακυκλώψαρο της Medochemie ανοίγει τον δρόμο για την ανακύκλωση πλαστικών φιαλών οι οποίες, με βάση της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου, θα πρέπει να συλλέγονται ξεχωριστά και να ανακυκλώνονται σε ποσοστό 90% μέχρι το 2025.

Με την εγκατάσταση του καινοτόμου αυτού έργου, τόνισε ο Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα νοοτροπία και κουλτούρα, ώστε να γίνεται η σωστή διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή τους, βάζοντας με αυτό τον τρόπο φρένο στην ανεπανόρθωτη καταστροφή των ωκεανών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Medochemie, με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών, θα συνεχίσει την εγκατάσταση νέων καινοτόμων έργων ανακύκλωσης και σε άλλες παραλίες της Κύπρου, σε συνεργασία πάντοτε με τις τοπικές Αρχές και τους αρμόδιους φορείς.