Ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο πουλί;

Αποφασίσατε να αποκτήσετε έναν φίλο με λεπτά φτερά; Ή απλά θέλετε να ξέρετε αν τα πάτε σωστά δίπλα στο πουλί που έχετε ήδη — διασφαλίζοντας ότι έχετε τα σωστά απαραίτητα για την υγεία και την ευτυχία του μικρού σας θορυβοποιού; Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η φροντίδα ενός πουλιού απαιτεί απλώς ένα κλουβί και την ρίψη λίγων τριμμάτων φρυγανιάς. δεν θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο λάθος.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία της φροντίδας ενός πουλιού;

Η φροντίδα ενός πουλιού με τον σωστό τρόπο απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια. Αλλά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είναι τόσο ικανοποιητικό! Τα πουλιά είναι εύθραυστα πλάσματα και θα πρέπει να τα φροντίζετε όπως θα κάνατε ένα μωρό. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να φροντίσετε ένα πουλί κατάλληλα. Εδώ είναι τι χρειάζεστε για αυτό και γιατί το χρειάζεστε.

Κλουβί

Ένα κλουβί πουλιών πρέπει να είναι κατασκευασμένο από μη τοξικό, ισχυρό υλικό που καθαρίζεται εύκολα και δεν έχει αιχμηρή προεξοχή που θα μπορούσε να τραυματίσει το πουλί σας. Θα πρέπει να είναι αρκετά φαρδύ ώστε το πουλί σας να απλώνει πλήρως τα φτερά του με ευκολία και αρκετά ψηλά ώστε να χωράει τις μακριές ουρές του. Ο εμπειρικός κανόνας εδώ είναι ότι ένα κλουβί πουλιών πρέπει να είναι μεγάλο.

Μπορεί να θέλετε να πάρετε δύο κλουβιά. το κανονικό κλουβί όπου περνούσε τις περισσότερες μέρες του και ένα ακόμα μικρότερο που θα ήταν χρήσιμο για ταξίδια ή ταξίδια στον κτηνίατρο.

Cage Liners

Δεν χρειάζεστε τίποτα φανταχτερό για αυτό το κομμάτι. Ένα χαρτί επένδυσης κλουβιού, εφημερίδα ή χαρτοπετσέτα θα κάνει μια χαρά. Οι χάρτινες επενδύσεις θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τα περιττώματα του πουλιού σας για προβλήματα υγείας και είναι επίσης εύκολο να καθαριστούν.

Ράβδος πουλιών

Μια ράβδος είναι σημαντική για την άνεση του πουλιού σας. Θα πρέπει να είναι αρκετά φαρδιά ώστε τα δάχτυλα των ποδιών του πουλιού να μην επικαλύπτονται γύρω τους. Μπορείτε να αγοράσετε μια ράβδο πουλιών από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή μπορείτε να φτιάξετε μια μόνοι σας προσαρτώντας δύο κλαδιά σε κάθε πλευρά του κλουβιού με ένα μικρό βραχίονα ή σύρμα χωρίς επίστρωση. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ξύλο είναι εντελώς απαλλαγμένο από χημικές ουσίες και όχι τοξικό.

Τοποθετήστε την ράβδο μακριά από τα μπολ φαγητού και νερού για να την αποθαρρύνετε από το να φάει ή να πίνει πολύ.

Τροφή

Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες τροφές για πτηνά. Αυτά είναι συνήθως σε μορφή πέλλετ. Αυτό το είδος τροφής μπορείτε να το προμηθευτείτε σε οποιοδήποτε τοπικό κτηνίατρο κοντά σας. Τα πουλιά μπορούν επίσης να έχουν φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φασόλια και μαγειρεμένο καστανό ρύζι.

Μην δίνετε στο πουλί σας τροφή όπως π. κρεμμύδι, σκόρδο, αβοκάντο, σοκολάτα ή αλκοόλ (προφανώς) αφού αυτά τα τρόφιμα είναι εξαιρετικά τοξικά για τα πουλιά.

Μπολ νερού και φαγητού

Συνήθως, πολλά πιάτα με τροφή και νερό για πτηνά έχουν ενσωματωμένη πέρκα και μια προεξοχή στην οποία μπορεί να σταθεί ένα πουλί καθώς τρώει ή πίνει. Ένα κεραμικό ή μεταλλικό μπολ είναι το τέλειο πιάτο για πουλιά. Θα πρέπει να είναι φαρδύ και όχι βαθύ για να ενθαρρύνει το πουλί σας να δοκιμάσει νέα είδη διατροφής.

Πρέπει να καθαρίζετε αυτά τα μπολ κάθε μέρα. Ναι κάθε μέρα! Τα πουλιά είναι εξαιρετικά εύθραυστα και δεν θέλετε να συμβεί τίποτα στο tweety σας ως αποτέλεσμα κάτι που έφαγε ή ήπιε.

Παιχνίδια

Κάθε κατοικίδιο πρέπει να έχει ένα παιχνίδι με το οποίο να παίζει. Τα κατάλληλα παιχνίδια πουλιών θα μπορούσαν να είναι κουκουνάρια, ακατέργαστο δέρμα και μαλακό λευκό πεύκο. Αυτό θα βοηθούσε να διατηρήσετε το ράμφος υγιές και θα κρατήσει το πουλί σας ενεργητικό και δραστήριο. Ξύλα όπως το κοκκινόξυλο, ο κέδρος ή το ξύλο μπάλσας είναι επικίνδυνα για την υγεία των πτηνών.

Προϊόντα καθαρισμού

Τα ήπια σαπούνια πιάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό του πιάτου φαγητού και νερού και το απλό λευκό ξύδι αραιωμένο με νερό είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων για το κλουβί και το παιχνίδι. Εάν αντιμετωπίζετε ένα πολύ δύσκολο χάλι σε χαλιά ή έπιπλα, ένα καθαριστικό ενζύμων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού θα έκανε το κόλπο. Μια βούρτσα για μπουκάλια και απλές πετσέτες είναι τα μόνα είδη καθαρισμού που χρειάζονται για να καθαρίσετε το κλουβί.

Ποια προληπτικά μέτρα πρέπει να λάβω;

Χωρίς κεριά ή αποσμητικά χώρου

Τα αρωματικά κεριά, οι διαχυτές λαδιού, τα αποσμητικά χώρου και άλλα χημικά προϊόντα μπορεί να είναι επιβλαβή για το κατοικίδιό σας. Γιατί; Τα πουλιά έχουν εξαιρετικά ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα, το οποίο μπορεί εύκολα να ερεθιστεί από χημικές ουσίες ή ακόμα και αναθυμιάσεις από μαγειρικά σκεύη. Εάν το πουλί σας εισπνεύσει αυτούς τους αναθυμιάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μπορούσε ξαφνικά να πεθάνει από αυτούς.

Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας πώς να φρεσκάρετε το σπίτι σας και τον τύπο των αναλωσίμων καθαρισμού που χρειάζεστε.

Απαγορεύεται το κάπνισμα

Ο καπνός του τσιγάρου μπορεί να αποτελέσει απειλή για την υγεία του πουλιού σας. Εάν χρειάζεται να καπνίσετε, κάντε το έξω και σε ασφαλή απόσταση μακριά από ανοιχτά παράθυρα. Πλύνετε τα χέρια σας και αλλάξτε ρούχα μετά το κάπνισμα πριν χειριστείτε το πουλί σας.

Πηγή: pethelpful.com