Τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία του επείγοντος παραπεμπτικού

Τέθηκε από σήμερα σε εφαρμογή η διαδικασία του επείγοντος παραπεμπτικού, ώστε να δίνεται προτεραιότητα σε ασθενείς που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, να εξετάζονται από τους ειδικούς γιατρούς.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Άθως Τσινωντίδης δήλωσε ότι «αυτή η νέα μορφή παραπεμπτικών θα βοηθήσει στον χρόνο αναμονής για εκείνα τα περιστατικά που χρήζουν πιο άμεσης αντιμετώπισης».

Όπως εξήγησε, η διαφορά που γίνεται στην έκδοση των παραπεμπτικών αφορά προσωπικούς γιατρούς αλλά και ειδικούς γιατρούς είτε προς άλλη ειδικότητα είτε αυτή των διαγνωστικών εξετάσεων.

«Εντάσσεται η νέα αυτή διαδικασία ώστε να υποβοηθηθούν και οι ίδιοι οι ειδικοί γιατροί να ιεραρχήσουν ένα περιστατικό το οποίο έχουν μπροστά τους, που έχει αξιολογηθεί από τον προσωπικό γιατρό ως ένα περιστατικό που πρέπει να του δοθεί κάποια προτεραιότητα, ούτως ώστε να μπορούν να ιεραρχήσουν καλύτερα τα ραντεβού τους, τα περιστατικά που βλέπουν και να εξυπηρετηθεί κι ο κόσμος καλύτερα», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι ο χρόνος αναμονής που υπάρχει, αν αφορά ένα επείγον περιστατικό που πρέπει να τύχει αντιμετώπισης από ένα ειδικό γιατρό ενδεχομένως θα υποβοηθηθεί με την νέα αυτή η διαδικασία έκδοσης του επείγοντος περιστατικού.

«Αντιλαμβάνεστε ότι αν όλοι μας επιθυμούμε να μας δει ένας συστημένος ειδικός γιατρός από ολόκληρη την ειδικότητα, οποιαδήποτε μέτρα και να πάρουμε θα είναι πολύ δύσκολο» είπε, σημειώνοντας ότι «η δυνατότητα ενός γιατρού να εξετάσει όλο τον κόσμο είναι αδύνατη».

Ο κ. Τσινωντίδης είπε τέλος, ότι ο Οργανισμός εργάζεται συνεχώς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν και αυτό είναι ένα από τα μέτρα που λαμβάνει για να βοηθήσει, ο χρόνος αναμονής των ασθενών που χρήζουν μιας πιο γρήγορης αντιμετώπισης να βελτιωθεί.