Συνεχής προσπάθεια κάλυψης αναγκών σε νοσηλευτικό προσωπικό, λέει ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευτών εντός του συστήματος υγείας και η προσπάθεια μας σήμερα είναι να αξιοποιηθεί πλήρως όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, όπου και να εργάζεται, κι εκεί και όπου υπάρχουν κενά να γίνει ένας προγραμματισμός για σταδιακή κάλυψη των οποιωνδήποτε αναγκών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου.

Οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ και της ΠΑΣΥΔΥ υποστηρίζουν ότι επικρατεί υποστελέχωση στα κρατικά νοσηλευτήρια και πως δεν προωθείται από τον ΟΚΥπΥ η σχετική συμφωνία για πρόσληψη 138 επιπλέον νοσηλευτών που συνομολογήθηκε μεταξύ τους. Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας, από τις 12 μέχρι τη μια μετά το μεσημέρι.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι η στελέχωση σε νοσηλευτές είναι μια συνεχής προσπάθεια και ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια έχει προσλάβει ένα πολύ μεγάλο αριθμό νοσηλευτών.

Όσον αφορά την εκδήλωση διαμαρτυρίας, σημείωσε ο κ. Χαριλάου, είναι δικαίωμα των συντεχνιών να προβούν σε οποιεσδήποτε ενέργειες και δεν έχουμε τα οποιαδήποτε σχόλια περί τούτου από τη στιγμή που είναι δικαίωμα τους.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις των συντεχνιών ότι «παραπλανεί» με τις δηλώσεις του για το θέμα, ο κ. Χαριλάου, είπε ότι «εμείς παραθέτουμε αριθμούς και γεγονότα και η προσπάθεια μας δεν είναι ούτε να παραπλανήσουμε ούτε να μας παραπλανήσουν», σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια όλων μας είναι η διαχείριση του νοσηλευτικού προσωπικού για σωστή στελέχωση προς όφελος των ασθενών».

Κληθείς, επίσης, να σχολιάσει το γεγονός ότι οι συντεχνίες είναι αποφασισμένες για περαιτέρω δυναμικά μέτρα, ανέφερε ότι «εμείς δεν γνωρίζουμε τα οποιαδήποτε μέτρα θα ληφθούν. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε μαζί τους και είμαστε σίγουροι ότι με τον διάλογο και την σωστή επικοινωνία όλα τα προβλήματα θα βρουν την λύση τους».

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης είπε ότι «με αυτή τη στάση διαμαρτυρίας θέλουμε να δείξουμε προς τον κόσμο ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, την οποία περνούμε ως εργαζόμενοι, αλλά και σε ποια κατάσταση με αυτές τις ενέργειες τους οι διοικούντες έχουν φέρει τα νοσηλευτήρια σήμερα».

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης δήλωσε ότι μετά τις προσπάθειες που έχουν κάνει προς τον ΟΚΥπΥ “για να έχουμε μια απάντηση και σωστή αντιμετώπιση όσον αφορά την συμφωνία που κάναμε την οποία δεν εφαρμόζουν μέχρι στιγμής, θα προχωρήσουμε την Πέμπτη σε μια μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας με το προσωπικό που δεν θα εργάζεται στις εισόδους των νοσοκομείων για να στείλουμε το μήνυμα και την αποφασιστικότητά μας ότι πλέον δεν μας παίρνει άλλο, θα αντιδράσουμε με όλα τα μέσα για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα”.