Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, με την οποία ζητά εκ νέου συνάντηση με τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ώστε να συζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας, καθώς και τις προτάσεις του ΑΚΕΛ επί του θέματος.

Ο Στέφανος Στεφάνου αφού σημειώνει ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση σε προηγούμενη επιστολή του που στάλθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, υπογραμμίζει ότι για το ΑΚΕΛ η βιωσιμότητα του συστήματος υγείας ιεραρχείται ως ζήτημα πρώτιστης σημασίας.

Ολόκληρη επιστολή:

Σ’ επιστολή μου που σας απέστειλα στις 21 Νοεμβρίου 2023, εξέφρασα την έντονη ανησυχία του ΑΚΕΛ για τις εξελίξεις στον τομέα της δημόσιας υγείας, κυρίως σε ό,τι αφορά την επιθετική παρέμβαση επενδυτικών ταμείων που προχωρούν σ’ εξαγορά νοσηλευτηρίων, εργαστηρίων και απεικονιστικών κέντρων αλλά και την συσσώρευση προβλημάτων που απειλούν ευθέως την προοπτική επιβίωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Στην ίδια επιστολή συμπεριέλαβα και συγκεκριμένες προτάσεις του ΑΚΕΛ για τη δημόσια υγεία, ζητώντας συνάντηση γι’ αυτό το τόσο κρίσιμο για την κοινωνία ζήτημα.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση από μέρους σας. Αντιλαμβάνομαι το βεβαρημένο του προγράμματός σας, ωστόσο θεωρώ ότι ένα τόσο κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Ενόψει των προβλημάτων που παραμένουν και διογκώνονται και επειδή για το ΑΚΕΛ η βιωσιμότητα του συστήματος υγείας ιεραρχείται ως ζήτημα πρώτιστης σημασίας, επανέρχομαι ζητώντας εκ νέου συνάντηση.

Αναμένω τη θετική σας ανταπόκριση.