ΣΟΚ! Πώς ο Τραμπ έστειλε στο θάνατο χιλιάδες με τις «ιατρικές συμβουλές» του για τον κορωνοϊό!

Politico: Η υδροξυχλωροκίνη ίσως σχετίζεται με 17.000 θανάτους στην πανδημία Το φάρμακο για το οποίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωνε: «Τι έχετε να χάσετε; Πάρτε το».

Βαθιά ανησυχία προκαλεί η μελέτη Γάλλων ερευνητών που καταλήγει πως άνθρωποι ενδέχεται να πέθαναν μετά τη λήψη υδροξυχλωροκίνης κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Το φάρμακο κατά της ελονοσίας συνταγογραφήθηκε σε ορισμένους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με covid κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, «παρά την απουσία στοιχείων που να τεκμηριώνουν τα κλινικά του οφέλη», επισημαίνουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Biomedicine & Pharmacotherapy.

Aύξηση του ποσοστού θνησιμότητας κατά 11%, η οποία συνδέεται με τη χορήγηση υδροξυχλωροκίνης

Το Politico μεταδίδει ότι οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο αριθμός των θανάτων που πιθανώς σχετίζονται με την υδροξυχλωροκίνη σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό εκτιμάται σε 16.990 και αφορά έξι χώρες: Τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Ο αριθμός αυτός προέκυψε από μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature το 2021, η οποία ανέφερε αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας κατά 11%, η οποία συνδέεται με τη χορήγηση υδροξυχλωροκίνης κατά του κορονοϊού λόγω των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών όπως οι διαταραχές καρδιακού ρυθμού και χρήσης του αντί άλλων αποτελεσματικών θεραπειών.

Η μελέτη αφορά μόνο έξι χώρες

Οι ερευνητές από πανεπιστήμια στη Λυών της Γαλλίας και στο Κεμπέκ του Καναδά χρησιμοποίησαν αυτό το ποσοστό της μελέτης στο Nature για να αναλύσουν τα δεδομένα νοσηλείας για τον κορονοϊό σε κάθε μία από τις έξι χώρες, τη χορήγηση υδροξυχλωροκίνης και την αύξηση του σχετικού κινδύνου θανάτου που συνδέεται με το φάρμακο.

Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο αριθμός όσων κατέληξαν μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος δεδομένου ότι η μελέτη αφορά μόνο έξι χώρες και αφορά την περίοδο Μάρτιος – Ιούλιος 2020, όταν το φάρμακο άρχισε να συνταγογραφείται ολοένα και περισσότερο.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η υδροξυχλωροκίνη θεωρήθηκε κάτι σαν «θαυματουργή θεραπεία» από τις ΗΠΑ, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, είχε είπε: «Πάρτε το φάρμακο; Τι έχετε να χάσετε;». Ο τότε πρόεδρος της Αμερικής δήλωνε ότι λάμβανε προληπτικά ένα χάπι υδροξυχλωροκίνης καθημερινά, κατόπιν σύστασης του προσωπικού του γιατρού.