Το Δ.Σ. του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «σε συνεδρία του στις 11/3/2024 συζήτησε και το σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης του νοσηλευτικού κλάδου και της μη αντικατάστασης των αφυπηρετήσεων – παραιτήσεων.

Και προσθέτει:

Η πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε, ότι στον προϋπολογισμό του ΟΚΥπΥ για το 2024 έχουν εγκριθεί μόνο 30 νέες θέσεις Νοσηλευτικών Λειτουργών, έχει προκαλέσει την έντονη απογοήτευσή μας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην απόφαση για λήψη μέτρων. Ο αριθμός, που έχει προϋπολογιστεί, σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τις ανάγκες που προκύπτουν για αντικατάσταση αφυπηρετήσεων – παραιτήσεων, αλλά ούτε και ανταποκρίνεται στον αριθμό νοσηλευτών που πρέπει να στελεχώνουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, όπως αυτός έχει συμφωνηθεί με τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ, μετά από σχετική μελέτη που διενεργήθηκε προς τον σκοπό αυτό.

Ως Κλάδος καλούμε τον Υπουργό Υγείας, τη Βουλή και τον ΟΣΑΚ, στους οποίους θα απευθυνθούμε και γραπτώς, να παρέμβουν προς διόρθωση και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο κλινικός χώρος των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων και που αναπόφευκτα θα επηρεάσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που προσφέρεται στους ασθενείς».