Πώς απομακρύνουμε τα περιστέρια απο το σπίτι;

Η απαλλαγή από τα περιστέρια μπορεί να επιλυθεί με σχετικά απλές λύσεις κοινής λογικής

Εάν τα περιστέρια έχουν καταλάβει τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου και σε ενοχλούν με τις ακαθαρσίες και τον θόρυβό τους, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές μέθοδοι για να τα απομακρύνεις. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πρακτικές και εύκολες λύσεις για το πώς να απαλλαγείς από τα περιστέρια, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις σε δραστικά μέτρα. Ήρθε η ώρα να λάβεις την απάντηση στο ερώτημα «πως διώχνω τα περιστέρια από τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού;»

Η απαλλαγή από τα περιστέρια μπορεί να φαίνεται αρχικά δύσκολη, αλλά με τις σωστές μεθόδους και λίγη υπομονή, μπορείς να επαναφέρεις την ηρεμία και την καθαριότητα στον χώρο σου. Εφαρμόζοντας τις παρακάτω λύσεις, θα διασφαλίσεις ότι ο εξωτερικός σου χώρος παραμένει ελεύθερος από ανεπιθύμητους επισκέπτες, επιτρέποντάς σου να τον απολαμβάνεις με άνεση και ασφάλεια.

Η απαλλαγή από τα περιστέρια μπορεί να επιλυθεί με σχετικά απλές λύσεις κοινής λογικής. Ας δούμε αναλυτικά.

Χρήσιμα tips για να απαλλαγείς από τα περιστέρια.

  • Απομάκρυνση πηγών τροφής: Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες πηγές τροφής, όπως ψίχουλα ή αποφάγια. Τα περιστέρια προσελκύονται από τα τρόφιμα και αν δεν βρουν τίποτα να φάνε, είναι λιγότερο πιθανό να μείνουν.
  • Περιστρεφόμενα αντικείμενα: Η τοποθέτηση μικρών ανεμογεννητριών ή άλλων περιστρεφόμενων αντικειμένων π.χ. στο μπαλκόνι μπορεί να αποθαρρύνει τα περιστέρια από το να κάθονται εκεί, καθώς τα πτηνά δεν αγαπούν την κίνηση.
  • Ήχος ή ανακλώμενο φως: Ο ευκολότερος τρόπος για να αποτρέψεις τα περιστέρια από το αίθριο ή το μπαλκόνι σου είναι με ήχο ή ανακλώμενο φως. Μπορείς να το πετύχεις αυτό με κομμάτια από αλουμινόχαρτο ή ακόμα και CD. Το ανακλώμενο φως αποπροσανατολίζει τα πουλιά.
  • Πλαστική κουκουβάγια: Χρησιμοποίησε σκιάχτρα (ομοιώματα). Το πιο συνηθισμένο παράδειγμα είναι π.χ. μια πλαστική κουκουβάγια ή άλλο πλαστικό ζώο.
  • Σύρματα: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα συρμάτινο πηνίο ή σύρμα από ανοξείδωτο χάλυβα για να αποτρέψεις τα περιστέρια που κουρνιάζουν στις ράγες.
  • Shock track: Αρκετοί προμηθευτές προσφέρουν ένα σύστημα «shock track» για να κρατούν τα πουλιά μακριά από τα μπαλκόνια ή την αυλή. Η τροχιά σοκ δεν βλάπτει τα πουλιά, αλλά παρέχει αρκετή διέγερση για να κάνει τη στοχευμένη περιοχή κούρνιασης μη ελκυστική.
  • Δίχτυα: Μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσεις ένα σύστημα διχτυών για να αποκλείσεις φυσικά τα πουλιά από τα μπαλκόνια. Αυτή είναι η πιο δαπανηρή εναλλακτική, αν και αν εγκατασταθεί σωστά είναι 100% αποτελεσματική. Οι νεότερες εκδόσεις, δε, είναι σχεδόν αόρατες.
  • Αιχμές: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αιχμές ή ακίδες κατά της κούρνιας. Αυτές οι ακίδες στερεώνονται οπουδήποτε θέλεις, εμποδίζοντας τα πουλιά να κουρνιάσουν. Οι ακίδες δεν τραυματίζουν τα πουλιά, αλλά καθιστούν την επιφάνεια άβολη για να καθίσουν. Διατίθενται επίσης σε διάφορα υλικά από πλαστικό έως ανοξείδωτο χάλυβα.
  • Απωθητικά τζελ: Μπορείς να τοποθετήσεις απωθητικά τζελ σε προεξοχές όπου κουρνιάζουν τα περιστέρια. Το τζελ κάνει την επιφάνεια να κολλάει και τα πουλιά θα προσπαθήσουν να το αποφύγουν. Συνήθως, μετά από ένα διάστημα, η επανεφαρμογή είναι απαραίτητη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καιρός για το αντιγριπικό εμβόλιο!

Ξεκινά και φέτος η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού και το Υπουργείο Υγείας συστήνει στους πολίτες να μην αμελήσουν τον εμβολιασμό τους . Υπενθυμίζεται ότι...
×