Πρέπει να έχετε το θάρρος να χρησιμοποιείτε την αλήθεια!

Να μιλάτε στον εαυτό σας με απόλυτη ειλικρίνεια

Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα*

Πρέπει να έχετε το θάρρος, να χρησιμοποιείτε την αλήθεια, να μιλάτε στον εαυτό σας με απόλυτη ειλικρίνεια. Ίσως να μην χρειάζεται να είστε ειλικρινείς με ολόκληρο τον κόσμο, αλλά μπορείτε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Ίσως να μην μπορείτε να ελέγξετε το τι πρόκειται να συμβεί γύρω σας, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τις δικές σας αντιδράσεις, οι οποίες θα καθοδηγήσουν το όνειρο της ζωής σας, το προσωπικό σας όνειρο.

Οι αντιδράσεις σας είναι αυτές που σας κάνουν τόσο ευτυχισμένους  η τόσο δυστυχισμένους. Οι αντιδράσεις σας είναι το κλειδί για μια υπέροχη ζωή. Αν καταφέρετε να μάθετε να τις ελέγχετε, θα μπορέσετε να ελέγξετε την καθημερινότητα σας, θα μπορέσετε να μεταμορφώσετε τη ζωή σας. Είστε υπεύθυνοι για τις συνέπειες όσων κάνετε, σκέφτεστε, λέτε και αισθάνεστε. Ίσως σας είναι δύσκολο να διακρίνετε ποιες πράξεις προκάλεσαν τις συνέπειες- ποια συναισθήματα, ποιες σκέψεις- αλλά μπορείτε να δείτε τις συνέπειες γιατί είτε υποφέρετε εξαιτίας τους, είτε τις απολαμβάνετε.

Η ζωή σας αποτελεί εκδήλωση του προσωπικού σας ονείρου. Αν μπορέσετε να μεταμορφώσετε το πρόγραμμα του προσωπικού σας ονείρου, μπορείτε να γίνετε κυρίαρχος του ονείρου. Ο κυρίαρχος του ονείρου δημιουργεί ένα αριστούργημα ζωής. Το να γίνουμε κυρίαρχοι του ονείρου, όμως, αποτελεί μεγάλη πρόκληση γιατί οι άνθρωποι γίνονται σκλάβοι των ίδιων των ονείρων τους.

Ο τρόπος που μαθαίνουμε να ονειρευόμαστε είναι παγίδα. Με όλες τις πεποιθήσεις που έχουμε ότι τίποτα δεν είναι δυνατό, είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από το όνειρο του φόβου. Για να ξυπνήσουμε αυτό το όνειρο , πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοί του. Αν μπορέσετε να ελέγξετε τις αντιδράσεις σας, θα ανακαλύψετε ότι σύντομα θα είστε σε θέση να δείτε, δηλαδή να αντιλαμβάνεστε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Ο νους κανονικά αντιλαμβάνεται τα πράγματα ως έχουν, αλλά εξαιτίας όλου αυτού του προγραμματισμού, εξαιτίας των πεποιθήσεων που έχουμε, ερμηνεύουμε όσα αντιλαμβανόμαστε, όσα ακούμε και, κυρίως, όσα βλέπουμε.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να βλέπουμε τα πράγματα όπως τα βλέπουν οι άνθρωποι στο όνειρο και στο να τα βλέπουμε χωρίς να τα κρίνουμε, όπως είναι. Η διαφορά εντοπίζεται στο τρόπο που αντιδρά το συναισθηματικό μας σώμα σε όσα αντιλαμβανόμαστε.

Από τη στιγμή που αποκτάμε επίγνωση, αποκτάμε και επιλογές. Αν μπορούσαμε να έχουμε αυτή την επίγνωση συνεχώς, θα κατορθώναμε να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, τις αντιδράσεις μας, ολόκληρη τη ζωή μας.

Από τη στιγμή που αποκτάμε επίγνωση, ανακτούμε και την ελεύθερη βούληση και κατόπιν, ανά πάσα στιγμή, μπορούμε να επιλέξουμε να θυμηθούμε ποιοι είμαστε.

Έτσι αν ξεχάσουμε, μπορούμε να επιλέξουμε ξανά, αν έχουμε επίγνωση. Αλλά χωρίς επίγνωση, δεν έχουμε επιλογή. Το να έχουμε επίγνωση σημαίνει να είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στο κόσμο. Είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας. Δεν φτιάξαμε εμείς τον κόσμο όπως είναι σήμερα.

Ήταν ήδη διαμορφωμένος  κατ’ αυτό τον τρόπο, προτού ακόμα γεννηθούμε. Δεν ήρθαμε εδώ με τη μεγαλειώδη αποστολή να σώσουμε τον κόσμο, να αλλάξουμε την κοινωνία, αλλά ασφαλώς ήρθαμε με μια μεγάλη, μια σημαντική αποστολή. Η πραγματική αποστολή που έχουμε στη ζωή είναι να γίνουμε ευτυχισμένοι και για να συμβεί αυτό πρέπει να εξετάσουμε τις πεποιθήσεις μας, τον τρόπο με τον οποίο κρίνουμε τον εαυτό μας, τον τρόπο με τον οποίο τον θυματοποιούμε.

  • M.D, Παθολόγος-Βελονιστής-Παραψυχολόγος, (Πρόεδρος Παγκύπριου Ομίλου Παραψυχολογίας)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διανυκτερεύοντα φαρμακεία Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Λευκωσία ΕπίθετοΟνομαΔιεύθυνσηΣυμπληρωματική ΔιεύθυνσηΔήμος /ΚοινότηταΤηλέφωνο ΦαρμακείουΤηλέφωνο ΟικίαςΣωκράτουςΟλυμπιάδαΛεωφ. Τζων Κέννεντυ 103, Κατ. 3Απέναντι από ESSO, δίπλα από το περίπτερο Λάμπρος, 500μ από LIDLΠαλλουριώτισσα222100620ΤάππαςΤήνιαΜετοχίου 51, Κατ. Β-ΔΜετά από...
×