ΠΑΣΥΚΙ: Απαιτούμε από τον ΟΚΥπΥ να απονείμει ευθύνες εκεί που υπάρχουν

Με ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών Κύπρου αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας εκ νέου στόχευσης της ίδιας της εικόνας των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, η οποία βασίζεται σε καταγγελίες και αναφορές μη αποδεκτών συμπεριφορών εκ μέρους αριθμού λειτουργών Υγείας προς τους ασθενείς, οι οποίες έχουν ήδη κοινοποιηθεί προς τον Ο.Κ.Υπ.Υ.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι δεν μπορεί να αποδεχθεί τη διαμόρφωση και εξαγωγή συμπερασμάτων, τη δημοσιοποίηση και κατ’ επέκταση την αμαύρωση του ονόματος του συνόλου των Ιατρών, όπως και των ίδιων των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων χωρίς να έχει προηγηθεί η προαπαιτούμενη διερεύνηση.

Απαιτούμε από τον Ο.Κ.Υπ.Υ όπως επιληφθεί άμεσα των συγκεκριμένων αναφορών και μέσω μιας πολυεπίπεδης διερεύνησης και ανάλυσης των συμβάντων και συνθηκών, να ανακοινώσει χωρίς χρονοτριβές το ποσοστό ευθύνης εκάστου, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου! Ας αποδείξει επιτέλους τον ρόλο του! Απαιτούμε να απονείμει ευθύνες εκεί που υπάρχουν αλλά και να προστατέψει το προσωπικό εκεί που δεν ευσταθούν οι καταγγελίες.

Διαφαίνεται ότι δυστυχώς, για κάποιους οι τοποθετήσεις περί «ισχυρών Δημόσιων Νοσηλευτηρίων» ήταν απλώς σχήμα λόγου, ενώ οι «ήρωες» είναι αναλώσιμοι»