Με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Παπαγάλων στις 31 Μαΐου, η Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κυκλοφόρησε το 14ο βίντεο της εκστρατείας της στα κοινωνικά δίκτια για ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την ευημερία και προστασία των ζώων.  

Οι παπαγάλοι, με τα ελκυστικά και ζωντανά χρώματα δεν είναι μόνο εντυπωσιακοί στην εμφάνιση, αλλά παίζουν και σημαντικό ρόλο στα οικοσυστήματα τους. Αποτελούν τους μηχανικούς του οικοσυστήματος, αφού βοηθούν στη διασπορά σπόρων μέσω της διατροφής τους με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αυτή η διασπορά σπόρων υποστηρίζει την αναγέννηση των δασών και την ποικιλία των φυτών. 

Είναι από τα πιο έξυπνα είδη πτηνών. Μπορούν να λύσουν προβλήματα, να χρησιμοποιήσουν εργαλεία και ορισμένα είδη παπαγάλων μπορούν να μιμηθούν την ανθρώπινη ομιλία, δείχνοντας την κοινωνική τους νοημοσύνη. Οι παπαγάλοι είναι κοινωνικά ζώα που σχηματίζουν ισχυρούς δεσμούς και πολύπλοκες κοινωνικές δομές. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις τους βοηθούν να βρουν τροφή και να προστατεύονται από τους θηρευτές.  

Η Κτηνιατρική Σχολή αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι, η Παγκόσμια Ημέρα Παπαγάλων, μας υπενθυμίζει τη σημασία της διατήρησης των παπαγάλων και των οικοσυστημάτων τους , καθώς και την ανάγκη για συνεχή έρευνα και εκπαίδευση σχετικά με την προστασία τους.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Σχολής ΕΔΩ.