ΟΚΥπΥ: Καθημερινά στην πρώτη γραμμή στα θέματα υγείας

Αναβάθμιση του επιπέδου υπηρεσιών Υγείας που απολαμβάνουν οι πολίτες

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας διαμηνύει πως με ουσιαστικές επενδύσεις σε υποδομές, εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό, εκπαίδευση και έρευνα αναβαθμίζει το επίπεδο υπηρεσιών Υγείας που απολαμβάνουν οι πολίτες και επαναλαμβάνει πως βασική αποστολή του είναι η αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει πως αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο Υπηρεσιών Υγείας στην Κύπρο, καθώς στο δυναμικό του ανήκουν 9 νοσηλευτήρια, 38 Κέντρα Υγείας, 75 ασθενοφόρα, 24 σταθμοί καθώς και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας.  

Επίσης, αναφέρει πως βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή στα θέματα υγείας, εξυπηρετώντας 24 ώρες το 24ωρο όλα τα περιστατικά, τις επείγουσες κλήσεις, παρέχοντας ενδονοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη σε όλους τους πολίτες.

Συμπληρώνει ότι στο ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού, που ξεπερνά τις 7.400, συγκαταλέγονται πέραν των 750 ιατρών, οι οποίοι καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα ειδικοτήτων, προσφέροντας εξειδίκευση και καινοτόμες θεραπείες.

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ο Οργανισμός προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει και να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες για τα νοσηλευτήρια, Διευθύνσεις, τμήματα και υπηρεσίες του καθώς και να διευθετήσει ραντεβού με ιατρό και διαδυκτιακά, μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας του https://shso.org.cy και τηλεφωνικώς καλώντας στα τηλέφωνα επικοινωνίας των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή μεταξύ 7.30 π.μ. και 3.00 μ.μ.