ΟΚΥπΥ: Κέντρο Αναφοράς για τις βαλβιδοπάθειες η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Λευκωσίας

Στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας έχει αναπτυχθεί μια σύγχρονη υπηρεσία αντιμετώπισης των βαλβιδοπαθειών

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου με επιτυχία Ημερίδα με θέμα «Βαλβιδοπάθειες – Nicosia Valves 2021», την οποία διοργάνωσε η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, υπό την αιγίδα της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Στην Ημερίδα, συμμετείχαν ιατροί της Κλινικής, του ιδιωτικού τομέα καθώς και ιατροί που εξειδικεύονται στις βαλβιδοπάθειες από Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία και Αμερική και κατά τη διάρκειά της έγινε μια αλληλοενημέρωση για την σύγχρονη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και την ραγδαία εξέλιξη στον τομέα αυτό.

Οι βαλβιδοπάθειες αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καρδιολογία, αφού ταλαιπωρούν μεγάλο αριθμό ασθενών. Υπολογίζεται ότι από βαλβιδοπάθειες πάσχει πάνω από 0.2% του πληθυσμού της Ευρώπης, ενώ στην Κύπρο ο αριθμός των ασθενών ξεπερνά τα 2.000 άτομα σήμερα.

Χ. Λοϊζίδης: Στόχος η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών μας

Σε χαιρετισμό του ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, κ. Χρίστης Λοϊζίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η σημασία της συνεχούς διαφώτισης και  επιμόρφωσης των ιατρών σε τεχνικές και θεραπείες, αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο εργαλείο στην ποιοτική αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

«Ο Οργανισμός μας, ταυτόχρονα με τις υπηρεσίες υγείας που καθημερινά προσφέρει στους πολίτες της Κύπρου, επενδύει σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και έρευνα, στοχεύοντας στην συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του», πρόσθεσε.

Η Καρδιολογική Κλινική και τα πλεονεκτήματά της

Στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας έχει αναπτυχθεί μια σύγχρονη κλινική για αντιμετώπιση των βαλβιδοπαθειών, η οποία αναβαθμίζεται συνεχώς τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε υπηρεσίες.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της Καρδιολογικής Κλινικής είναι το άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό της αλλά και το εξαίρετο νοσηλευτικό, τεχνικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και ο μεγάλος όγκος περιστατικών που μπορεί να διεκπεραιώνει με επιτυχία διατηρώντας σταθερά χαμηλά ποσοστά επιπλοκών και καρδιακής θνησιμότητας.

Τα αποτελέσματα αυτά, είναι απότοκα της σκληρής προσπάθειας και της εξαιρετικής συνεργασίας της Καρδιολογικής Κλινικής με τις κλινικές Καρδιοχειρουργικής, Αγγειοχειρουργικής και Αναισθησιολογίας του ΓΝ Λευκωσίας.

Κέντρο αναφοράς για τις βαλβιδοπάθειες

Στην Καρδιολογική Κλινική του Γ. Ν. Λευκωσίας διεξάγεται και σημαντικό ερευνητικό έργο, με δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή καρδιολογικά περιοδικά, καθιστώντας την Κέντρο Αναφοράς για τις βαλβιδοπάθειες.

Ο ΟΚΥπΥ

Ο ΟΚΥπΥ, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του βάση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου με επίκεντρο τον ασθενή.

***Περισσότερες πληροφορίες για την Κλινική και επικοινωνία με τους ιατρούς που την στελεχώνουν ΕΔΩ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η άποψη των άλλων

Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα* Κανένας δεν μπορεί να συμφωνεί μαζί σας συνεχώς, ούτε κι εσείς κατανοείτε πάντα τους άλλους. Αν περιμένετε απο τους γύρω σας...
×