Ξεκινήστε από σήμερα να περιορίζετε το κρέας – Δείτε μερικά μυστικά για το πώς

Ανάμεσα στον βηγκανισμό και την υπερβολική κρεατοφαγία, υπάρχει και μια μέση οδός για την υγεία μας

Χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως αρχίζουν να δεσμεύονται στους εαυτούς τους ότι θα κόψουν ή έστω ότι θα περιορίσουν το κρέας.

Οι λόγοι ποικίλλουν, αλλά είναι προφανείς: υγεία, περιβάλλον, μακροζωία, αγάπη για τα ζώα.

Πώς όμως μπορούμε να το εφαρμόσουμε κι εμείς χωρίς να αποκκλίνουμε;

Ας μιλήσουμε για την επιλογή περιορισμού κατανάλωσης κρέατος και όχι της πλήρους αποχής. Είναι, άλλωστε, μια πιο ρεαλιστική αρχή για την περίπτωση που σας ενδιαφέρει να γίνετε vegans.

Βάλτε πρόγραμμα

Ορίστε ποιες μέρες της εβδομάδας δεν θα τρώτε κρέας. Προγραμματίστε τα γεύματα, υπολογίστε το ενδεχόμενο έξτρα πείνας για τις μέρες που δδεν θα φάτε το συνηθισμένο κρέας-κοτόπουλο-μπιφτέκι και προβλέψτε για κάποιο επιπλέον σνακ.

Μια εβδομάδα χωρίς κρέας

Τι κι αν απείχατε από το κρέας και το μαγείρεμά του για μια εβδομάδα;

Πειραματιστείτε με νέες συνταγές και αντικαταστήστε κάποια αγαπημένα σας φαγητά με σόγια. Μακαρόνια με κιμά σόγιας πώς σας ακούγονται; Δεν θα καταλάβετε σχεδόν καμία διαφορά, αν μαγειρέψετε τον κιμά με σάλτσα τομάγτας και μπόλικα μπαχαρικά.

Ανακαλύψτε χορτοφαγικά εστιατόρια

Υπάρχουν vegan και vegetarian μαγαζιά για street food αλλά και για πιο επίσημες καταστάσεις. Μια μέρα την εβδομάδα, αντί να παραγγείλετε σουβλάκια, πίτσες, μπέργκερ, δοκιμάστε τόφου, δροσερές σαλάτες και κεφτέδες οσπρίων για αλλαγή.

Ξεκινήστε διατροφή, με την ευκαιρία!

Με την ευκαιρία της αλλαγής που είπατε να δοκιμάσετε, μήπως να ξεκινούσατε και μια γενικότερη διατροφή και πρόγραμμα άσκησης; Επιλέξτε πιο θρεπτικά και ελαφριά γεύματα, αποφύγετε το φαγητό μερικές ώρες πριν τον ύπνο, περπατήστε περισσότερο, πιείτε περισσότερο νερό και λιγότερο αλκοόλ και αναψυκτικά.