ΚΥΠΡΟΣ: Τα νέα μέτρα για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

Οι Κανονισμοί του διατάγματος τίθενται σε ισχύ την 6η Δεκεμβρίου 2021 και λήγουν την17η Δεκεμβρίου 2021

Στη δημοσιότητα δόθηκε το διάταγμα του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα για τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν στις 2 Δεκεμβρίου, από το Υπουργικό Συμβούλιο, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι Κανονισμοί του διατάγματος τίθενται σε ισχύ την 6η  Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 00.00 π.μ. και λήγουν τη 17η  Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 23.59 μ.μ., εκτός εάν διαφορετικά αναφέρεται στους Κανονισμούς του παρόντος Διατάγματος.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Πέμπτη έξι επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έτσι ώστε να παραμείνει σε λειτουργία η κοινωνία και η οικονομία.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022, όλοι ανεξαρτήτως οι επιβάτες που εισέρχονται στην Κύπρο θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό PCR test με το κόστος των 15 ευρώ να το επιβαρύνεται ο επιβάτης.

Δεύτερο, από τις 6 Δεκεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου θα γίνεται τηλεργασία για ποσοστό 20% του προσωπικού κάθε εταιρείας ή οργανισμού στον τομέα παροχής υπηρεσιών εξαιρουμένων των ουσιωδών υπηρεσιών.
 
Τρίτο, από τις 6 Δεκεμβρίου ως τις 28 Φεβρουαρίου αναστέλλονται οι παρουσιάσεις εφέδρων και εθνοφυλάκων, τέταρτο, από 6 Δεκεμβρίου ως τις 10 Ιανουαρίου 2022 αναστέλλονται όλες οι χριστουγεννιάτικες ή άλλες εκδηλώσεις εντός και εκτός των εμπορικών κέντρων.
 
Πέμπτο, όπως είπε ο Υπουργός, για τις οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν από Δήμους, Κοινότητες, χώρους θρησκευτικής λατρείας θα επιτρέπεται η διοργάνωση υπό την ευθύνη των τοπικών αρχών και διοργανωτών για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
 
Έκτο μέτρο αποτελεί η σύσταση για μη διεξαγωγή όλων των σχολικών εκδρομών από ιδιώτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η άποψη των άλλων

Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα* Κανένας δεν μπορεί να συμφωνεί μαζί σας συνεχώς, ούτε κι εσείς κατανοείτε πάντα τους άλλους. Αν περιμένετε απο τους γύρω σας...
×