«Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη»- 2η Επιστημονική Ημερίδα

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Europa UOMO Κύπρου, διοργανώνουν τη 2η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα «Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη». Η Ημερίδα, είναι ανοικτή για το κοινό αλλά και για επαγγελματίες υγείας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, μεταξύ των ωρών 17:00-20:15, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Σόλωνα Τριανταφυλλίδη» στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, στην Οδό Στασίνου 51, στον Στρόβολο.

Έγκριτοι επιστήμονες από Κύπρο και Ελλάδα, θα ακολουθήσουν το ταξίδι των ανδρών που θα διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη, από τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την έγκαιρη διάγνωση, μέχρι τη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου. Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθούν θέματα όπως η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπευτική προσέγγιση του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη, πώς επηρεάζεται η στυτική λειτουργία, καθώς και η αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη σε άνδρες μεγάλης ηλικίας.

Η Ημερίδα διεξάγεται με την τιμητική συμμετοχή του Υφυπουργού Υγείας της Ελλάδας, κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, καθώς και του Υπουργού Υγείας της Κύπρου, κ. Μιχάλη Δαμιανού, οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμό. Χαιρετισμό θ’ απευθύνουν, επίσης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, κ. Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης και ο Πρόεδρος του Europa Uomo Κύπρου, κ. Ανδρέας Μωυσέως.

Ο Δρ. Δημήτριος Βόμβας, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος, Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, αναφέρει για την επικείμενη Ημερίδα: «Ο βασικός μας στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο του προστάτη αδένα. Θα προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε όλες τις πτυχές που πλαισιώνουν τη νόσο αυτή, από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, μέχρι τη θεραπευτική αντιμετώπιση και τις ενδεχόμενες επιπλοκές της, με απλά λόγια ευελπιστώντας σε έναν ανοικτό και παραγωγικό διάλογο μεταξύ ειδικών και κοινού, λύνοντας απορίες και απαντώντας σε ερωτήσεις».

Στην Ημερίδα συμμετέχει και φέτος μια πολυδιάστατη ομάδα ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας από: το Ακτινολογικό Κέντρο Άγιος Θέρισσος, το Αρεταίειο Νοσοκομείο, το American Μedical Centre/Ευαγγελίστρια, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, η Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου, η Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών, το Metropolitan Hospital Αθηνών, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, το Nicosia Medical Centre, η Πολυκλινική Υγεία Λεμεσού και το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

H Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και στηρίζεται από την Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου και την Κυπριακή Ουρολογική Εταιρεία.

Για  δήλωση συμμετοχής, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλ. 99 802871 μέχρι την Τρίτη 26/3. Κατά την προσέλευση θα προσφερθούν καφές και σνακ στον προθάλαμο της αίθουσας.