Κατάλογο με ποιοτικά κριτήρια για διαγνωστικές εξετάσεις παρέδωσε την 1η Μαρτίου ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΚΕ) στον ΟΑΥ, όπως αναφέρει ο σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι η λίστα των πραγματικών επιστημονικών ποιοτικών κριτηρίων ετοιμάστηκε από επιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από ιατρούς ακτινολόγους, καθηγητές τεχνολόγων ακτινολόγων και ιατροφυσικούς του συνδέσμου.

«Ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΚΕ. τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα παραδώσει μέχρι τέλος του περασμένου μήνα τα πραγματικά επιστημονικά ποιοτικά κριτήρια στις διαγνωστικές εξετάσεις, δηλώνει τώρα έτοιμος να ξεκινήσει διάλογο με τον ΟΑΥ, που στόχο θα έχει τόσο το καλό των Κυπρίων ασθενών όσο φυσικά και την βιωσιμότητα των μελών μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπογραμμίζει, δε, ότι ο σύνδεσμος θα σταθεί «εμπόδιο στα σχέδια κάποιων για κλείσιμο του κύριου όγκου των διαγνωστικών κέντρων στο νησί, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολυεθνικών και μεγαλοεταιρικών συμφερόντων» και παράλληλα θα συμβάλει σε περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους δικαιούχους του ΓεΣΥ. «Γι` αυτό το σκοπό ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΚΕ. έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης, το οποίο είμαστε έτοιμοι να το παρουσιάσουμε στον ΟΑΥ», καταλήγει.