Θύμα απάτης για εισαγωγή τεστ αντιγόνου χωρίς προδιαγραφές, δηλώνει η Μεφάλ

Θύμα απάτης για εισαγωγή τεστ αντιγόνου χωρίς προδιαγραφές, δηλώνει η Μεφάλ

Θύμα απάτης από Κινέζους, δηλώνει ότι είναι η Εταιρεία Μεφάλ Δημόσια Λτδ, η οποία κέρδισε τον δημόσιο διαγωνισμό για προμήθεια Τεστ Αντιγόνου Covid-19 και της οποίας τα εμπορεύματα, που παράδωσε δεν έγιναν αποδεκτά από τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε  δημόσιο διαγωνισμό για προμήθεια Τεστ Αντιγόνου Covid-19 προς το Υπουργείο Υγείας, η Μεφάλ δηλώνει πως «ουδέποτε έπραξε οτιδήποτε με δόλο και σε καμία περίπτωση δεν εισήγαγε στην Κύπρο προϊόντα, τα οποία δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

«Η εταιρεία μας, δυστυχώς, είναι και αυτή θύμα απάτης, αφού πλήρωσε σε κινέζικες εταιρείες μεγάλο χρηματικό ποσό για να παραλάβει το συμφωνηθέν προϊόν από την Κίνα», αναφέρει.

Όπως σημειώνει η Εταιρεία, ήδη ξεκίνησε τη διαδικασία καταγγελίας στην Αστυνομία δύο κινέζικων εταιρειών και ενός φυσικού προσώπου, κινεζικής καταγωγής, ο οποίος παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπός τους για την τέλεση, μεταξύ άλλων, των αδικημάτων της συνωμοσίας με σκοπό την καταδολίευση, απάτης και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Προσθέτει ότι ήδη έχει δώσει οδηγίες στους Νομικούς της Συμβούλους για διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων της εναντίον τους και θα προβεί και σε καταγγελία στην κινεζική πρεσβεία.
 
Εξηγεί, επίσης, ότι οι κινεζικές εταιρείες και συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο κινεζικής καταγωγής, εξαπάτησαν την εταιρεία με ψευδείς και δόλιες παραστάσεις, αναφορικά με την  παράδοση τεστ αντιγόνου Covid-19 συγκεκριμένης εταιρείας, για τα οποία η εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει και για τα οποία  κατέβαλε πλήρως ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

«Ενημερωθήκαμε για πρώτη φορά ότι τα προϊόντα που παραλήφθηκαν και ακολούθως παραδόθηκαν δεν ήταν αυτά που προνοούσε η μεταξύ μας συμφωνία τη Δευτέρα 24/5/2021 το πρωί από λειτουργό του Υπουργείου Υγείας. Κατόπιν τούτου, αποστείλαμε αυθημερόν επιστολή στις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας για τα γεγονότα καταδολίευσης μας», αναφέρει.
 
Η Μεφάλ σημειώνει ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον της ανακριτικής αρχής και εκφράζει τη βεβαιότητα πως μέσα από αυτή τη διαδικασία θα διαφανούν τα πραγματικά γεγονότα και η απάτη που έγινε εις βάρος τη εταιρείας.
 
Διαβεβαιώνει, τέλος, ότι παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί  σημαντική οικονομική ζημιά, την οποία θα επιχειρήσει να ανακτήσει με κάθε νόμιμο μέσο από τους υπαίτιους σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστεί η ικανότητα της να εκπληρώσει τις άμεσες αλλά και τις μελλοντικές της οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους συνεργάτες και προμηθευτές της.