Η Medochemie πρασινίζει ξανά την καμένη γη

Η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie, δείχνοντας για άλλη μια φορά την κοινωνική και περιβαλλοντική της ευαισθησία, αναλαμβάνει δράση για την αναδάσωση και αναγέννηση των περιοχών που πλήγηκαν από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου, δίνοντας ξανά ελπίδα στους κατοίκους των κοινοτήτων της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας.

Μάλιστα κάνοντας πράξη τις εξαγγελίες της, η Medochemie απέστειλε ήδη επιστολές στους Κοινοτάρχες των πληγεισών περιοχών, ζητώντας τους να ενημερώσουν για τον αριθμό και τα είδη των δενδρυλλίων που επιθυμούν να τους παραχωρηθούν, με βάση τη μορφολογία του εδάφους, στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie, Δρ Χριστάκης Σεργίδης, η εταιρεία στηρίζει ολόψυχα τους πληγέντες, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα, με αυτή την ενέργεια, να βάλει το δικό της λιθαράκι στην επαναδημιουργία του περιβάλλοντος, στις καμένες περιοχές.

«Η Medochemie και το προσωπικό της, μαζί με τους κατοίκους των πυρόπληκτων κοινοτήτων, μπορούμε να ντύσουμε στα πράσινα τη μαύρη γη μας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι επιπτώσεις της οποίας, σύμφωνα με το Π.Ο.Υ. αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σεργίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πυρκαγιές στις Επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας, στις 4 Ιουλίου 2021, αποτέφρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους, σπέρνοντας τον όλεθρο και την καταστροφή, με τραγικότερη συνέπεια το θάνατο τεσσάρων συνανθρώπων μας.