Η Medochemie πρασινίζει ξανά την καμένη γη

Εκδήλωση δεντροφύτευσης  διοργάνωσε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, στο πλαίσιο  δράσης που ανέλαβε η εταιρεία για την αναδάσωση και αναγέννηση των περιοχών που πλήγηκαν από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου.

Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Επταγώνιας, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρος Κώστα Καδή και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κας Κλέλιας Βασιλείου.

Όπως δήλωσε ο Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie, η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie και το προσωπικό της, δείχνοντας για άλλη μια φορά την κοινωνική και περιβαλλοντική τους ευαισθησία, έκαναν πράξη την υπόσχεση που έδωσαν στους κατοίκους των κοινοτήτων της ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού, αναλαμβάνοντας να πρασινίσουν τις περιοχές που μαύρισαν από την πύρινη λαίλαπα το περασμένο Καλοκαίρι.

Αναφερόμενος μάλιστα στην Κλιματική Κρίση, ο Δρ Σεργίδης υπέδειξε ότι είμαστε οι πρώτοι, που δεχτήκαμε πρόσφατα το μήνυμα του κόκκινου συναγερμού, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά και οι τελευταίοι που καλούμαστε να βρούμε τρόπους, για να εμποδίσουμε τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές του Καλοκαιριού, το παρατεταμένο κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 50 βαθμούς Κελσίου στον Καναδά, οι φονικές πλημμύρες στη Γερμανία και το Βέλγιο, αλλά και οι τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιές σε Αμερική, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie.

Αν δεν βάλουμε φρένο στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ρύπων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα συνεχίσουμε να υπονομεύουμε τα αποθέματα μας σε τρόφιμα και νερό, αλλά και την ποιότητα του ίδιου του αέρα που αναπνέουμε, κατέληξε ο Δρ. Σεργίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πυρκαγιές στις Επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας, στις 4 Ιουλίου 2021, αποτέφρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους, σπέρνοντας τον όλεθρο και την καταστροφή, με τραγικότερη συνέπεια το θάνατο τεσσάρων συνανθρώπων μας.