Με την Ημερίδα για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, ολοκληρώθηκε η σειρά εκπαιδευτικών σεμιναριών, τα οποία διοργανώνει η Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ και στα οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Η ημερίδα με θέμα την Πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, Πνευμονική εμβολή, Αντιπηκτική θεραπεία και Μεταμόσχευση Πνευμόνων παρακολούθησε πλήθος επαγγελματιών Υγείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στις 2 Μαρτίου 2024.

Το πρόγραμμα της ημερίδας κάλυψε κρίσιμα θέματα που αφορούν την πολυπλοκότητα των νοσημάτων των πνευμόνων και της εμπλοκής τόσο του αναπνευστικού όσο και του καρδιαγγειακού συστήματος. Στις παρουσιάσεις που έγιναν, τονίστηκε μεταξύ άλλων η καθοριστική σημασία που έχει η ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση με την συνεργασία πολλών ειδικοτήτων με αυτή των Πνευμονολόγων και Καρδιολόγων να κρίνεται απαραίτητη. Η διοργάνωση ημερίδων με εμπλοκή πολλών ειδικοτήτων για το ίδιο νόσημα προσδίδει σημαντική αξία αλλά και πολυθεματική και πολύπλευρη ανασκόπηση.

Η Πνευμονολογική Κλινική, αποτελεί το σημαντικότερο κέντρο αναφοράς σε όλη την Κύπρο στην οποία νοσηλεύονται όλα τα σοβαρά πνευμονολογικά περιστατικά και παρέχονται μοναδικές υπηρεσίες. Στην Κλινική λειτουργεί επίσης το Μοναδικό Οργανωμένο Κέντρο πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης στο οποίο γίνεται η διάγνωση της νόσου, παρακολούθηση των ασθενών και θεραπεία με όλες τις σύγχρονες μεθόδους, παρέχοντας τη δυνατότητα ολιστικής θεραπείας.

Επιπρόσθετα, η Πνευμονολογική Κλινική αποτελεί την μοναδική στην Κύπρο όπου παρέχεται εκτίμηση των υποψήφιων ασθενών για μεταμόσχευση πνευμόνων καθώς και ολοκληρωμένη περίθαλψη μετά τη μεταμόσχευση.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, θέτει στο επίκεντρό του τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού του, μέσα από δράσεις που φέρουν σε επαφή διαφορετικές ειδικότητες, με γνώμονα την παροχή βέλτιστης φροντίδας προς όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Για πληροφορίες και ραντεβού για την Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κλινικής ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 22603639 και 22603517.