Επιτυχία σημείωσε η επιστημονική ημερίδα της Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου

Η Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου (ΕΠΙΚ), ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της επιστημονικής ημερίδας που διοργάνωσε το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023, με τη συμμετοχή πέραν των διακόσιων συνέδρων.

Αναφέρει στην ανακοίνωση της η Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής:

Η ΕΠΙΚ, με 35 χρόνια ενεργό και αδιάλειπτη προσφορά, πιστή στις αρχές της προαγωγής της υγείας της μητέρας, του εμβρύου και του νεογνού, κατάρτισε ένα  μονοήμερο επιστημονικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου έλληνες και κύπριοι  καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί/ιατροί, ανέπτυξαν θέματα  που άπτονται της περιγεννητικής υγείας,  με ενημέρωση για νεώτερες εξελίξεις στο τομέα αυτό.  

Η ημερίδα αυτή, αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκδήλωσεις  της εταιρείας μας και  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των Μαιευτήρων – Γυναικολόγων, των Νεογνολόγων , των  Παιδιάτρων, των Μαιών και Μαιευτών, των  Νοσηλευτών. 

Προτεραιότητά μας η διάδοση και συζήτηση της τρέχουσας γνώσης, των διεθνών κανόνων και των τελευταίων εξελίξεων στην Περιγεννητική Ιατρική. Έμφαση δόθηκε σε θέματα με κλινική σημασία, που απασχολούν τον Νεογνολόγο, τον Παιδίατρο, τον Μαιευτήρα και τον  κάθε άλλο  εμπλεκόμενο επαγγελματία υγείας.

Η ποιότητα στην εκπαίδευση είναι πολύτιμο εργαλείο για τη στήριξη της παροχής Υπηρεσιών Υγείας προς όφελος του ασθενή. Καίρια επίσης παραμένει, η  ανάδειξη της σημαντικότητας της συνεργασίας των διαφόρων ειδικοτήτων, για την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας προς τη μητέρα και το  νεογνό.

Τέλος το Δ.Σ. της ΕΠΙΚ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Επιτροπή Μαιών/ΠΑΣΥΝΜ και τον Τομέα Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών για τη συνεργασία στην επιτυχή διοργάνωση της επιστημονικής ημερίδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορονοϊός: Οι επαναμολύνσεις είναι παρόμοια σοβαρές με την αρχική μόλυνση από...

Οι επαναμολύνσεις από κορονοϊό έχουν πιθανώς παρόμοια σοβαρότητα με την αρχική μόλυνση, αναφέρει μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Communications Medicine». Πόσοι...
×