Επανήλθε η ηλεκτροδότηση στο ΓΝΛ, δεν κινδύνευσε καμία ζωή

Η ηλεκτροδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας έχει αποκατασταθεί και γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της βλάβης, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν κινδύνευσε καμία ζωή.

Σε δηλώσεις του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι «γίνονται ενέργειες αυτή την στιγμή να γίνει και αποκατάσταση της βλάβης», ενώ στην σκηνή βρίσκεται η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, η Ανάδοχη Εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την συντήρηση του Νοσοκομείου καθώς επίσης και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

«Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι ότι από την πρώτη στιγμή έχει λειτουργήσει η Ομάδα Κρίσεων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας κι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Δεν υπήρξε οτιδήποτε το οποίο να έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του οποιουδήποτε ασθενή και ελπίζουμε ότι ως το τέλος της ημέρας θα έχουμε μια πλήρη αποκατάσταση», σημείωσε.

Ερωτηθείς είπε πως λειτούργησαν και οι γεννήτριες, λειτούργησαν και τα συστήματα αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως για σήμερα έγιναν κάποιες αναβολές όσον αφορά τα εξωτερικά ιατρεία κι ότι εκείνα τα οποία έχουν αναβληθεί θα επαναπρογραμματιστούν.

Σε ερώτηση είπε πως «δεν γνωρίζουμε από πού προήλθε η βλάβη, αυτό είναι θέμα των ειδικών για να βρουν πού είναι η βλάβη για να την επανορθώσουν».

Ερωτηθείς τι έγινε με τις χειρουργικές επεμβάσεις, διαβεβαίωσε πως δεν έχει κινδυνεύσει καμία ζωή, σημειώνοντας ότι υπάρχουν τέτοιου είδους συστήματα που διατηρούν την ηλεκτρική ενέργεια για αρκετές ώρες.

Διευκρίνισε ότι ήταν η βόρεια πλευρά του Νοσοκομείου που επηρεάστηκε. Σε ερώτηση ποια τμήματα του Νοσοκομείου επηρεάστηκαν είπε πως είναι ζωτικά όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου.

«Επαναλαμβάνω έχει επανέλθει η ηλεκτροδότηση του Νοσοκομείου, δεν κινδύνευσε καμία ζωή και τώρα είναι στο στάδιο για να επιδιορθώσουν την τεχνική βλάβη», κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΗΦ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορονοϊός: Οι επαναμολύνσεις είναι παρόμοια σοβαρές με την αρχική μόλυνση από...

Οι επαναμολύνσεις από κορονοϊό έχουν πιθανώς παρόμοια σοβαρότητα με την αρχική μόλυνση, αναφέρει μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Communications Medicine». Πόσοι...
×