Εξαντλήθηκαν σχεδόν όλα τα διαθέσιμα ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού

Προς εξάντληση όδευαν μέχρι τις 09:30 σχεδόν όλα τα διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού.

Η Πύλη Εμβολιασμού άνοιξε σήμερα στις τις 7:30 το πρωί για τα άτομα 29-30 ετών και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 8 το βράδυ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Υφυπουργός Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, είχαν διευθετηθεί περίπου 9.500 χιλιάδες ραντεβού, με όλα τα σκευάσματα εμβολίων.

Όπως σημείωσε, τα ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της Phizer, της Moderna και το Johnson & Johnson εξαντλήθηκαν, προσθέτοντας ότι παραμένουν διαθέσιμα ακόμα λίγα ραντεβού με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ακριβή στοιχεία που μεταδίδει το Υπουργείο Υγείας, από τα 12.598 ραντεβού που διατέθηκαν σήμερα, προγραμματίστηκαν μέχρι τις 09:30 τα 8.393.
 
Ομαλά διεξάγεται η σημερινή διαδικασία

Εξάλλου, ο κ. Κόκκινος σημείωσε πως η διαδικασία μέσω της Πύλη διεξάγεται σήμερα ομαλά, συμπληρώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά την επικοινωνία που είχε το ΚΥΠΕ με τον κ. Κόκκινο, η Πύλη εμβολιασμού τέθηκε για μισή ώρα περίπου εκτός λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, μετά τις 09:30 οι πολίτες δεν είχαν πρόσβαση στην Πύλη, ωστόσο, λίγο μετά τις 10:00 η πρόσβαση επανήλθε στην κανονικότητα.

Αυξήθηκαν στις 354.264 οι εμβολιασμοί μέχρι τις 8 Μαΐου

Όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με το ECDC η Κύπρος κατατάσσεται 6η ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ ως προς της χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου.
             
Σύμφωνα με το Υπουργείο οι εμβολιασμοί που έγιναν στην Κύπρο μέχρι και τις 8 Μαΐου (χορήγηση 40,3 δόσεων ανά 100 κατοίκους) ανέρχονται στους 354.264.

 Οι 270.101 (36,5%) αφορούν άτομα που έλαβαν την 1η δόση του εμβολίου και οι 84.163 (11,4%) αφορούν άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα.