Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη “σαν ‘Ομικρον” – Ξεγλιστρά του PCR τεστ

Μια νέα παραλλαγή καταγράφηκε στην Αυστραλία. Διαθέτει μέρος των μεταλλάξεων της 'Ομικρον και ανιχνεύεται πιο δύσκολα στο μοριακό τεστ.

Στο Queensland της Αυστραλίας, οι αρχές ανακάλυψαν μια νέα παραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον σε ταξιδιώτη που έφτασε από τη Νότια Αφρική. Η νέα αυτή παραλλαγή έχει περίπου τις μισές από τις μεταλλάξεις της Όμικρον και δεν μπορεί να ανιχνευτεί από τον κλασικό έλεγχο, δήλωσε ο Peter Aitken, επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της περιοχής.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη που έφτασε από τη Νότια Αφρική το Σάββατο, οπότε και βρέθηκε θετικός.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Η νέα αυτή παραλλαγή έχει αρκετά σημάδια, ώστε να μπορεί να «κατηγοριοποιηθεί ως “Όμικρον”, αλλά δεν ξέρουμε αρκετά ως προς το τι σημαίνει σε ό,τι αφορά την κλινική σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, συμπλήρωσε ο Aitken. “Έχουμε τώρα μια Όμικρον και μια σαν Όμικρον”.

Η ανακάλυψη μπορεί να είναι ένα πισωγύρισμα για τους επιστήμονες που προσπαθούν να καταλάβουν τον πλήρη αντίκτυπο που θα έχει η Όμικρον, περιλαμβανομένου του πόσο μεταδοτική είναι και αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσησης.

Η νέα παραλλαγή έχει τις μισές από τις μεταλλάξεις της Όμικρον. Παράλληλα, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο, κάτι που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό της μέσω PCR τεστ, είπε ο Aitken.