Είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις σας – Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα

Μερικές φορές η πράξη η τα λόγια που δραστηριοποιούν το θυμό σας δεν αποτελούν το πραγματικό λόγο

Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα*

«Αφουκράζομαι τις μυστικές

            Φωνές

Από την πολιτεία

    Που πνίγηκε στο φως»

Ο θυμός  μπορεί να πηγάζει από το φόβο, την ανασφάλεια, τη ζήλεια και τον φθόνο. Θυμώνουμε με τούς άλλους ανθρώπους επειδή κάπου βαθιά μέσα στη ψυχή μας, ασυνείδητα, τούς βλέπουμε να κάνουν κάτι που πάντοτε θέλαμε κι εμείς και για κάποιον λόγο δεν το κάναμε.

Έτσι αντί να γιορτάζουμε την επιτυχία τους, τους υποβιβάζουμε επειδή δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τον θυμό που νιώθουμε μέσα μας, κι επειδή δεν καταφέραμε να ακολουθήσουμε τα δικά μας όνειρα και τις δικές μας επιθυμίες.

Το να αναλάβουμε την ευθύνη για το θυμό μας και τις πράξεις μας, και το να είμαστε ειλικρινείς με τα συναισθήματα μας είναι τα κλειδιά για να ανακαλύψουμε την εσωτερική μας ηρεμία και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον εαυτό μας. Δείτε το σα μια μελλοντική επένδυση.

  • Αντί να κατηγορείτε άδικα τους άλλους ανθρώπους αναλάβετε την ευθύνη του θυμού σας και των συναισθημάτων σας.

Για να κατακτήσουμε την εσωτερική μας ηρεμία και γαλήνη, πρέπει να μάθουμε από πού πηγάζει ο θυμός μας και να εξετάσουμε με ειλικρίνεια αυτή την πηγή.

Αυτά που ανακαλύπτουμε για τον εαυτό μας δεν χρειάζεται να τα εξομολογούμαστε και να τα ανακοινώνουμε. Μπορεί αυτά που ανακαλύπτουμε να εμφανίζονται σα ξαφνική αναλαμπή της σκέψης μας και δεν χρειάζεται να μπουν σε λόγια.

Κανείς άλλος δεν είναι υπεύθυνος  για τις πράξεις σας εκτός από εσάς.

Μερικές φορές η πράξη η τα λόγια που δραστηριοποιούν το θυμό σας δεν αποτελούν το πραγματικό λόγο.

Μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια των συναισθημάτων σας, καλά κρυμμένο, μέχρι να ειπωθεί κάτι εντελώς αθώο και ξαφνικά να ανάψει το θυμό σας. Όταν συμβαίνει αυτό, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βρεθείτε αμέσως στο κέντρο του θυμού.

  • Πως θα διαλύσετε τον αποθηκευμένο θυμό σας;

Αντιμετωπίστε την πραγματική πηγή του θυμού σας. Ακόμη κι αν το πρόσωπο με το οποίο είστε πραγματικά θυμωμένοι μαζί του δεν συμπεριφέρεται με αποδεκτό τρόπο, τουλάχιστον εσείς του μιλήσατε για αυτό το θέμα.

Αν συγκρατείτε μέσα σας θυμό από μια κατάσταση του παρελθόντος γράψετε ένα γράμμα όπου θα εκφράζετε με ειλικρίνεια τα συναισθήματα σας, κι αντί να το ταχυδρομήσετε απλά κάψτε το, ελευθερώνοντας έτσι όλα τα φυλακισμένα συναισθήματα που σας καταπίεζαν. Θα σας βοηθήσει να αποδεσμευτείτε από το παρελθόν και τότε είστε ελεύθεροι να ασχοληθείτε με το παρόν και το μέλλον.

  • M.D, Παθολόγος-Βελονιστής-Παραψυχολόγος, (Πρόεδρος Παγκύπριου Ομίλου Παραψυχολογίας)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διανυκτερεύοντα φαρμακεία Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Λευκωσία ΕπίθετοΟνομαΔιεύθυνσηΣυμπληρωματική ΔιεύθυνσηΔήμος /ΚοινότηταΤηλέφωνο ΦαρμακείουΤηλέφωνο ΟικίαςΣωκράτουςΟλυμπιάδαΛεωφ. Τζων Κέννεντυ 103, Κατ. 3Απέναντι από ESSO, δίπλα από το περίπτερο Λάμπρος, 500μ από LIDLΠαλλουριώτισσα222100620ΤάππαςΤήνιαΜετοχίου 51, Κατ. Β-ΔΜετά από...
×