Διαπίστευση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του ΙΝΓΚ απο το Κράτος της Παλαιστίνης

Η μεταπτυχιακή Σχολή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία διαπίστευσης για την αναγνώριση των μεταπτυχιακών της προγραμμάτων από το Υπουργείο Παιδείας του Κράτους της Παλαιστίνης. Το ΙΝΓΚ αναμένει να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητής από το Κράτος της Παλαιστίνης από τον Σεπτέμβριο 2022.

Η αναγνώριση έρχεται να ενισχύσει το πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, το οποίο υπεγράφη στις 9 Φεβρουαρίου 2021. Σκοπός του Μνημονίου, το οποίο έχει αρχική διάρκεια δύο ετών, είναι η θεσμοθέτηση της συνεργασίας για την υλοποίηση ενός ευρέως φάσματος στοχευμένων δράσεων, όπως είναι, ανάμεσα σε άλλα, η παραχώρηση, με χορηγία του Υπουργείου Εξωτερικών, αριθμού υποτροφιών σε φοιτητές από χώρες της περιοχής σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής  του ΙΝΓΚ, η συνεργασία για την ανάπτυξη και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων του και η εγκαθίδρυση ή/και ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας του ΙΝΓΚ και της Σχολής με χώρες της Μέσης Ανατολής.

Εκτός από τις απαραίτητες εγχώριες διαπιστεύσεις που έχει ήδη λάβει η Σχολή του ΙΝΓΚ, οι οποίες καθιστούν τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών που εκδίδει η Σχολή ως ισότιμους με τους πανεπιστημιακούς, η Σχολή κατέχει και άλλες διαπιστεύσεις από ξένες/τρίτες χώρες (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Σουλτανάτο του Ομάν, Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας, Βασίλειο του Μπαχρέιν) οι οποίες εφαρμόζουν δικές τους ξεχωριστές διαδικασίες διαπίστευσης.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΙΝΓΚ είναι κατάλληλα για απόφοιτους ιατρικής, βιολογίας, γενετικής, νευροεπιστήμης, βιοιατρικής, χημείας και άλλων συναφών κλαδών, οι οποίοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε Μεταπτυχιακό η Διδακτορικό επίπεδο. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΙΝΓΚ είναι επικεντρωμένα στους τομείς ειδίκευσης του Ινστιτούτου. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται στους κλάδους:

  • Ιατρική Γενετική (MSc και PhD)
  • Μοριακή Ιατρική (MSc και PhD)
  • Νευροεπιστήμη (MSc και PhD)
  • Βιοϊατρική Έρευνα (MSc)

Υποτροφίες

Προσφέρονται υποτροφίες στα προγράμματα Μάστερ και Διδακτορικού.

Αιτήσεις για τα προγράμματα Μάστερ (MSc) θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 30η Ιουνίου 2022.

Οι αιτήσεις για τα Διδακτορικά προγράμματα έχουν ολοκληρωθεί.

Γραφείο Εκπαίδευσης ΙΝΓΚ

Tηλέφωνο: +357 22392840/841/844     Email: csmm@cing.ac.cy   Ιστοσελίδα: https://www.cing.ac.cy/csmm