Στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στην Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, τόσο σε σχέση με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, συνομιλώντας με φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων της ΕΕ φιλοξενήθηκε από τη Σχολή Νομικής του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet, για το Κράτος Δικαίου και τις Ευρωπαϊκές Αξίες (CRoLEV), στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στην Πύλα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στο Πανεπιστήμιο, η Επίτροπος «συναντήθηκε με την ηγεσία του πανεπιστημίου, συγκεκριμένα τον Φλώρο Βωνιάτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, την Καθηγήτρια Ειρήνη Πολυκάρπου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου, την Καθηγήτρια Stéphanie Laulhé Shaelou, Επικεφαλής του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου και Διευθύντρια του Κέντρου Αριστείας CRoLEV, καθώς και με άλλα μέλη της ομάδας CRoLEV, και ενημερώθηκε σχετικά με τις μέχρι σήμερα δράσεις και πρόοδο του Πανεπιστημίου και του Κέντρου Αριστείας».

Στη συνέχεια, η Επίτροπος «συνομίλησε με φοιτητές του Πανεπιστημίου για το χαρτοφυλάκιο της ως Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων. Στα σχόλια της, η Επίτροπος αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στην Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, τόσο σε σχέση με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Η Επίτροπος εξήρε επίσης «την τεράστια σημασία της αλληλεγγύης, ως θεμελιώδους αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Η κα. Κυριακίδου επεσήμανε την αναγκαιότητα της ενεργούς συμμετοχής των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα ενόψει των προσεχών Ευρωεκλογών. Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, η Επίτροπος παρουσίασε την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, αναλύοντας τους πυλώνες αυτής της στρατηγικής».

Ακολούθως, η Επίτροπος δέχτηκε ερωτήσεις από αντιπροσώπους των φοιτητών των Τμημάτων Νομικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, και Επιστημών του Πανεπιστημίου.