“Γιατί Όλοι Γνωρίζουμε Κάποιον”

Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές

Την Τετάρτη 15 Μαΐου (19:00-20:30) στην Δημοτική Αίθουσα Εκθέσεων (Πινακοθήκη) Λακατάμιας (Οδός Κυριάκου Μάτση 11, 2310), ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές διοργανώνει Εκδήλωση Ενημέρωσης για τις Διατροφικές Διαταραχές στην προσπάθεια μείωσης του κοινωνικού στίγματος αλλά και ευαισθητοποίησης για το θέμα αυτό.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Παντελίνας Βασιλείου, που έχασε άδικα τη μάχη με την ανορεξία τον περασμένο Αύγουστο. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ειδικοί στον τομέα των Διατροφικών Διαταραχών. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα μιλήσουν η πρόεδρος του Συνδέσμου και κλινική διαιτολόγος, ‘Ανδρεα Κωνσταντινίδου, η Δρ. Ελένη Ανδρέου, κλινική διαιτολόγος (RD), πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου, πρόεδρος της επιστημονικής ομάδας της Κυπριακής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (CySPEN), πρόεδρος του ΜΑΖΙ (ιδρυτικό ίδρυμα Διατροφικών Διαταραχών και Παχυσαρκίας) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Κύπρου, καθώς και η Δρ. Ναταλία Κκέλη. Στη συνέχεια, η Eating Disorder Recovery Coach και Eating Disorder Advocate, Άννη Μαρκιτάνη, θα μοιραστεί μαζί μας μερικές από τις προϋποθέσεις και την έννοια της πλήρους ανάρρωσης, υπογραμμίζοντας ότι αν και είναι δύσκολο να αναστραφεί ένας εγκέφαλος που έχει απαγάγει από διατροφική διαταραχή, είναι ωστόσο δυνατό, εφικτό και αξίζει τον κόπο.

Σημαντικό κομμάτι της εκδήλωσης είναι η πανελ συζήτηση που λειτουργεί ως σύμβολο ελπίδας, παρουσιάζοντας τις φωνές ατόμων που έχουν προσωπική ή έμμεση εμπειρία με τις διάφορες πτυχές των διατροφικών διαταραχών: εκείνων που έχουν υποφέρει από διατροφική διαταραχή, εκείνων που έχουν ξεκινήσει το ταξίδι της ανάρρωσης και εκείνων που έχουν υποστηρίξει έναν αγαπημένο μέσα από τις προκλήσεις της διατροφικής διαταραχής. Το πάνελ συντονίζουν και παρουσιάζουν η Άννη Μαρκιτάνη και η Νάταλη Κκέλη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 99803589 ή στα ΜΚΔ του Συνδέσμου (https://www.facebook.com/eatingdisorderscy, https://www.instagram.com/eatingdisordersassociationcy/)

Ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές συστάθηκε το καλοκαίρι του 2003 από γονείς παιδιών που πέρασαν από διατροφικές διαταραχές. Οι στόχοι του συνδέσμου συγκεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και των αρχών, στη ψυχολογική και ηθική στήριξη των παθόντων και των οικογενειών τους, καθώς και η εξάλειψη του στίγματος. Επιπλέον ο Σύνδεσμος, υπήρξε και συνεχίζει να δρα ως μοχλός πίεσης προς τις εκάστοτε και παρόντες κυβερνήσεις, για την δημιουργία υποδομών στην Κύπρο για ΔΔ.  https://eatingdisorderscy.com/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διανυκτερεύοντα φαρμακεία Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Λευκωσία ΕπίθετοΟνομαΔιεύθυνσηΣυμπληρωματική ΔιεύθυνσηΔήμος /ΚοινότηταΤηλέφωνο ΦαρμακείουΤηλέφωνο ΟικίαςΣωκράτουςΟλυμπιάδαΛεωφ. Τζων Κέννεντυ 103, Κατ. 3Απέναντι από ESSO, δίπλα από το περίπτερο Λάμπρος, 500μ από LIDLΠαλλουριώτισσα222100620ΤάππαςΤήνιαΜετοχίου 51, Κατ. Β-ΔΜετά από...
×