ΓεΣΥ: Ο απολογισμός του 2023

Ο μεγάλος όγκος των ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρθηκαν στους δικαιούχους αποτιμάται για ακόμα μια χρονιά με θετικό πρόσημο

Με γνώμονα τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών του, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας προχώρησε το 2023 στην υλοποίηση ενεργειών που συνέβαλαν στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του ΓεΣΥ.

Έχοντας στο επίκεντρο τον δικαιούχο και τις ανάγκες του, ο Οργανισμός εργάστηκε με αμείωτο ρυθμό προκειμένου να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις για θωράκιση, βελτίωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων του Συστήματος Υγείας. Έτσι προχώρησε σε αλλαγές, αυστηροποίησε τους ελέγχους και εισήγαγε νέες υπηρεσίες ώστε το ΓεΣΥ να καταγράψει θετικά βήματα μπροστά.  

Ο μεγάλος όγκος των ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρθηκαν στους δικαιούχους αποτιμάται για ακόμα μια χρονιά με θετικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, από την αρχή του 2023 μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου:

  • 810,077 δικαιούχοι επισκέφθηκαν Προσωπικούς Ιατρούς
  • 627,173 δικαιούχοι επισκέφθηκαν Ειδικούς Ιατρούς
  • 700,373 δικαιούχοι έχουν λάβει τα φάρμακα τους μέσω του Συστήματος
  • 500,948 δικαιούχοι έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακές εξετάσεις
  • 66,554 δικαιούχοι έχουν προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση μέσω του Συστήματος 
  • 120,460 δικαιούχοι έλαβαν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας

Παράλληλα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, προχώρησε στην εισαγωγή ποιοτικών κριτηρίων στον τρόπο αμοιβής των νοσηλευτηρίων, προάγοντας τον υγιή ανταγωνισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών. Ενδυνάμωσε επίσης τη θέση των δικαιούχων στο ΓεΣΥ, εισάγοντας την ποιοτική αξιολόγηση των νοσηλευτηρίων μέσω ερωτηματολογίων. Ο Οργανισμός συνεχίζει επίσης την προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της διαδικασίας προσαρμογής και εφαρμογής κατευθυντήριων οδηγιών σε συνεργασία με όλους τους επιστημονικούς φορείς.

Ο Οργανισμός πέτυχε επίσης τη διεύρυνση των υπηρεσιών του ΓεΣΥ μέσω της ένταξης δύο νέων νοσηλευτηρίων, δύο Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, της διάθεσης υπηρεσιών από ποδολόγους , της προσθήκης ενός ακόμη πάροχου υπηρεσιών κατ΄οίκον ανακουφιστικής φροντίδας, τη διεύρυνση των υπηρεσιών αποκατάστασης για καρδιοθωρακοχειρουργικές επεμβάσεις και της αναβάθμισης των υπηρεσιών κατ’ οίκον γενικής νοσηλευτικής και λογοπαθολογίας.

Αντιλαμβανόμενος το χρέος του, τόσο προς τους υφιστάμενους δικαιούχους αλλά και τις επόμενες γενιές, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση του Γενικού Συστήματος Υγείας. Πάντοτε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, για την επίτευξη του κοινού στόχου: Τη διασφάλιση του δικαιώματος του κάθε δικαιούχου να έχει ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η άποψη των άλλων

Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα* Κανένας δεν μπορεί να συμφωνεί μαζί σας συνεχώς, ούτε κι εσείς κατανοείτε πάντα τους άλλους. Αν περιμένετε απο τους γύρω σας...
×