Αύξηση στους εμβολιασμούς COVID και γρίπης τον Ιανουάριο

Αύξηση στους εμβολιασμούς κατά COVID και γρίπη καταγράφεται τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρα Ταμπούρη, ο οποίος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 27.650 άτομα για COVID και 114.572 για γρίπη.

Όπως ανέφερε η αύξηση παρουσιάστηκε μέσα στον Ιανουάριο και ιδιαίτερα μετά τις ημέρες των γιορτών όταν αρκετός κόσμος προσήλθε στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστεί.

«Αυτή την περίοδο οι αριθμοί μας πήγαν στα 700-800 άτομα την ημέρα. Αυξήθηκε αρκετά ο αριθμός, θα μπορούσε να ήταν και πολύ μεγαλύτερος αλλά τουλάχιστον ανέβηκε στους 27.650 εμβολιασμένους», είπε.

Ο κ. Ταμπούρης συνέστησε στο κοινό τώρα που είναι Χειμώνας, να μιλούν με τον προσωπικό τους γιατρό αν θα πρέπει να εμβολιαστούν.

«Σε περίπτωση που δεν αποφασίζουν να εμβολιαστούν, να κρατούν τους τρόπους υγιεινής, το πλύσιμο των χεριών και να κρατούν την μάσκα σε κλειστούς χώρους ή όπου υπάρχει συνάθροιση», σημείωσε.

Υπενθύμισε τέλος, ότι τα εμβολιαστικά κέντρα στις πόλεις λειτουργούν καθημερινά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η άποψη των άλλων

Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα* Κανένας δεν μπορεί να συμφωνεί μαζί σας συνεχώς, ούτε κι εσείς κατανοείτε πάντα τους άλλους. Αν περιμένετε απο τους γύρω σας...
×