Από αποκοπή καλωδίου η βλάβη στο ρεύμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Η βλάβη στην διοχέτευση ηλεκτρικού ρεύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας οφειλόταν σε αποκοπή καλωδίου από εργασίες που γίνονταν στον εξωτερικό χώρο, είπε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, σημειώνοντας ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί οριστικά το πρωί της Τετάρτης ύστερα από την προμήθεια του εξαρτήματος που αναμένεται.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι με την αποκοπή του καλωδίου και την διακοπή του ρεύματος λειτούργησε αμέσως το εναλλακτικό σχέδιο, ξεκίνησαν οι γεννήτριες και την ίδια ώρα έγινε εναλλακτική όδευση ηλεκτρικού ρεύματος στο νοσοκομείο όπου συνέχισαν την λειτουργία τους και τα χειρουργεία και η Εντατική Μονάδα.

Τα μόνα Τμήματα τα οποία αφήσαμε για μια ώρα χωρίς να τα λειτουργήσουμε, συνέχισε, ήταν μη ουσιώδη Τμήματα, όπως είναι τα εξωτερικά ιατρεία και το φαρμακείο για να μην φορτωθεί με περαιτέρω ηλεκτρικό φορτίο η γεννήτρια.

«Όλα κύλησαν ομαλά, δεν υπήρξε οτιδήποτε, δεν κινδύνευσε καμία ζωή, εντοπίστηκε η βλάβη η οποία οφείλεται σε αποκοπή καλωδίου από εργασίες στον εξωτερικό χώρο. Αναμένεται σήμερα να φέρουν το εξάρτημα και ως αύριο το πρωί η βλάβη θα αποκατασταθεί», συμπλήρωσε.

(ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΓΚ)