Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου – Διαρκεί 5 μέρες και μειώνει το λίπος σε κοιλιά και ήπαρ

Ο τρόπος να μειώσουμε τη βιολογική μας ηλικία και να έχουμε γερό ανοσοποιητικό και καλύτερο έλεγχο του σακχάρου κρύβεται σε έναν καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα διατροφής με τα χαρακτηριστικά που θα διαβάσετε παρακάτω

Άνθρωποι που έχουν μικρότερη βιολογική ηλικία -ηλικία δηλαδή του οργανισμού – σε σχέση με τη χρονολογική τους ηλικία δεν απαντώνται συχνά σήμερα. Οι λόγοι είναι αρκετοί και συνήθως σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, και ιδίως της διατροφής. Ο τρόπος, που καταναλώνουμε την τροφή, αλλά και οι ποσότητές της έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Σύμφωνα με μια νεότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications, ερευνητές από τη Σχολή Γεροντολογίας Leonard Davis School of Gerontology δοκίμασαν έναν τύπο διατροφής, που είναι ικανός να μειώσει τα σημάδια γήρανσης του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και την αντίσταση στην ινσουλίνη και το ηπατικό λίπος, δύο καταστάσεις που οδηγούν στη μείωση της βιολογικής ηλικίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο τύπος αυτός δίαιτας με λίγες θερμίδες -με την ονομασία fasting-mimicking diet (FMD)– είναι μια διατροφή πέντε ημερών με υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη και χαμηλή σε συνολικές θερμίδες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τις επιδράσεις μιας νηστείας μόνο με νερό, ενώ παράλληλα παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η συγκεκριμένη δίαιτα αναπτύχθηκε από το εργαστήριο του καθηγητή της Σχολής Leonard Davis του USC, Δρ Valter Longo, επικεφαλής συγγραφέα της νέας μελέτης.

«Αυτή είναι και η πρώτη μελέτη, που δείχνει ότι μια παρέμβαση με βάση τα τρόφιμα που δεν απαιτεί χρόνιες διατροφικές ή άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους βιολογικά νεότερους, με βάση τόσο τις αλλαγές στους παράγοντες κινδύνου για γήρανση και ασθένειες όσο και μια επικυρωμένη μέθοδος όπως αυτή» σχολιάζει ο Δρ Longo.