Έκθεση από έργα παιδιών της παιδοογκολογικής κλινικής Μακαρείου φιλοξενείται στη Βουλή

Την αμέριστη συμπαράσταση της Βουλής των Αντιπροσώπων στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειες τους εξέφρασε η Πρόεδρος του σώματος Αννίτα Δημητρίου απόψε τελώντας τα εγκαίνια της έκθεσης «Με μια χρυσή κορδέλα», στο αίθριο της Βουλής.

Η έκθεση αποτελείται από έργα παιδιών που νοσηλεύονται στην παιδοογκολογική κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου και θα φιλοξενείται στη Βουλή ως τις 29 Φεβρουαρίου.

«Ως Βουλή των Αντιπροσώπων, εκφράζουμε έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή μας στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και στις οικογένειές τους με διάφορες δράσεις, με στόχο πάντοτε τα παιδιά μας να έχουν ποιότητα ζωής, συμβάλλοντας θετικά στην υγιή ψυχοσωματική τους κατάσταση», ανέφερε η κ. Δημητρίου.

«Η παροχή δυνατότητας στα παιδιά αυτά να καταπιάνονται με δραστηριότητες που μπορούν να πλέκουν έναν πολύχρωμο ιστό στις ψυχές τους, δίνοντας νέα πνοή και ανοίγοντας ένα καινούργιο παράθυρο, αποτελεί επιβεβλημένη επιδίωξη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η σημερινή είναι μια «ημέρα γεμάτη με συναισθήματα ευγνωμοσύνης και ελπίδας για το αύριο».

«Η χρυσή κορδέλα, υλικό που χρησιμοποιήθηκε και ξεχωρίζει τόσο στις κατασκευές, όσο και στα σχέδια των παιδιών και των γονέων τους, συμβολίζει την ευαισθητοποίηση κατά του παιδικού καρκίνου.  Η σημερινή ημέρα επελέγη συμβολικά, καθώς έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση για τις παιδικές νεοπλασίες και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη», ανέφερε. 

Η κ. Δημητρίου πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της ενημέρωσης, να αναφερθεί ότι το 50% περίπου των περιπτώσεων παιδικού καρκίνου εμφανίζεται από τη βρεφική ηλικία έως την ηλικία των τεσσάρων ετών. 

«Περισσότερες από 80% περιπτώσεις παιδικού καρκίνου είναι θεραπεύσιμες, εφόσον διαγνωστούν νωρίς.  Ωστόσο, ο εντοπισμός τους δεν είναι καθόλου εύκολος, καθώς τα πρώτα συμπτώματα είναι συχνά παρόμοια με αυτά άλλων παιδικών ασθενειών και ιών», είπε.