Άλμπερτ Μπουρλά: Θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω την Άνοιξη

Αισιόδοξος ο Επικεφαλής της Pfizer για την εξέλιξη της πανδημίας. Μετά τα εμβόλια, προχωρά και η παραγωγή για το χάπι κατά του κορωνοϊού.

Αισιόδοξη ήταν η απάντηση που έδωσε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, σε ερώτηση της Le Figaro ως προς το πότε θα επιστρέψει η ζωή μας στους κανονικούς της ρυθμούς. Στη συνέντευξή του απάντησε ότι όλοι θα μπορέσουν σύντομα να ξαναρχίσουν μια κανονική ζωή χάρη στα εμβόλια αλλά και τα χάπια κατά της Covid-19. 

“Είμαστε σε καλή θέση για να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας”, διαβεβαίωσε το αφεντικό της αμερικανικής εταιρείας.

Advertisement

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ο επικεφαλής του μεγάλου ομίλου, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα, ανακοίνωσε επένδυση 520 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία.

Προ ημερών, ο ίδιος είχε σημειώσει ότι “ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει ίσως για μια δεκαετία. Είναι ενδημικός, έχει την ικανότητα να δημιουργεί παραλλαγές για τις οποίες, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα συνεχίσει να συνυπάρχει με την ανθρωπότητα για τα επόμενα χρόνια”.

“Τα εμβόλια και η φυσική ανοσία δεν διαρκούν πολύ. Το γνωρίζουμε αυτό με όλες τις παραλλαγές μέχρι στιγμής και πρόκειται να το μάθουμε και με την Όμικρον: η ανοσολογική απόκριση διαρκεί μερικούς μήνες. Για αυτό έχω κάνει την πρόβλεψη ότι θα χρειαστούμε μια σειρά από τρεις δόσεις και στη συνέχεια έναν ετήσιο επανεμβολιασμό, για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο ανοσίας. Φαίνεται όμως ότι είναι μια πρόκληση, γιατί η νέα παραλλαγή εισάγει την έννοια της τέταρτης δόσης, πριν από τον ετήσιο εμβολιασμό”, πρόσθεσε.