Υπουργός και ΠΑΣΥΝΜ συμφώνησαν στον καταρτισμό στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής

Μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα είχε κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβούλιου του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ), σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου.

Κατά τη συνάντηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΝΜ παρέθεσε ζητήματα που αφορούν στις σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές στη Νοσηλευτική και Μαιευτική.

Συζητήθηκαν θέματα που απορρέουν από εκθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών και άλλων διεθνών Οργανισμών και τρόποι αξιοποίησης των συστάσεων τους στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, επιτάχυνση της εκπαίδευσης, έλκυσης νέων στο επάγγελμα, σωστής και ασφαλούς στελέχωσης των υπηρεσιών υγείας, επέκτασης και δημιουργίας υπηρεσιών, προώθησης του φυσικού τοκετού κ.α.

Ο Υπουργός Υγείας υιοθέτησε την εισήγηση του ΠΑΣΥΝΜ για καταρτισμό στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής μέσα από τον οποίο να διερευνηθούν και οι μελλοντικές ανάγκες σε νοσηλευτικό και μαιευτικό δυναμικό στον ευρύτερο τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, συμφώνησε στην προώθηση του φυσικού τοκετού μέσα από κοινές δράσεις που θα αναπτυχθούν με την Επιτροπή Μαιών.

Ο ΠΑΣΥΝΜ διαβεβαίωσε την προθυμία του να συνδράμει στα πιο πάνω σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.