Το «Ανακυκλώψαρο» της Medochemie ταξιδεύει στην Ελλάδα

Το «Ανακυκλώψαρο» της Medochemie ταξιδεύει στην Ελλάδα

Η φαρμακοβιομηχανία Medochemie συνεχίζει τη μάχη κατά της ρύπανσης των θαλασσών και εκτός συνόρων, τοποθετώντας άλλο ένα «Ανακυκλώψαρο», σε μια από τις πλέον γνωστές παραλίες της Αθήνας, αυτή του Δήμου Αλίμου.

Η τελετή τοποθέτησης του πρωτότυπου αυτού έργου σε σχήμα καρχαρία, του γνωστού καλλιτέχνη Σώτου Αναστασίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Μαΐου στην Αθήνα, στην παρουσία του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, του διευθυντή της Medochemie Hellas, Αντώνη Ευμορφιάδη και του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie, Δρ. Χριστάκη Σεργίδη.

Με την ενέργεια αυτή, η Medochemie και ο Δήμος Αλίμου ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια πιο γαλανή Μεσόγειο, απαλλαγμένη από τα πλαστικά, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για ανάληψη δράσεων, φιλικών προς το περιβάλλον και το ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημα μας.

Μάλιστα με αφορμή την τελετή εγκατάστασης του «Ανακυκλώψαρου», η περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση All For Blue προχώρησε στον καθαρισμό της παραλίας, συμβάλλοντας με το δικό της τρόπο στον αγώνα για θάλασσες απαλλαγμένες από τα πλαστικά.

Όπως δήλωσε ο Δρ Χριστάκης Σεργίδης, Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie, θα πρέπει όλοι μας να γίνουμε ενεργοί συμπαραστάτες των προσπαθειών που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές, εταιρίες και οργανώσεις για την προστασία του πλανήτη,  που αποτελεί και το μοναδικό μας σπίτι.

Για το λόγο αυτό, είπε χαρακτηριστικά, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για ανακύκλωση και εφαρμογή καινοτόμων δράσεων, όπως το «ανακυκλώψαρο», βάζοντας έτσι φρένο στην ανεπανόρθωτη καταστροφή του οικοσυστήματος των ωκεανών μας από την απόρριψη πλαστικών.

Η ρύπανση των θαλασσών από πλαστικά, κατέληξε ο κ. Σεργίδης, μετατρέπεται σε σύγχρονη μάστιγα, που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και δραστικά, τότε τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά, φέρνοντας ως τραγικό παράδειγμα την ίδια τη Μεσόγειο, η οποία μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε μια «πλαστική θάλασσα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οικολογικό αυτό στολίδι της Medochemie κοσμεί ήδη τις παραλίες του «Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού», της « Ακτής Ολυμπίων » στην Λεμεσό, των «Μπάνιων» στην Πάφο, των «Φοινικούδων» στη Λάρνακα, «Λάντα» στην Αγία Νάπα και «Ονήσιλος» στον Άγιο Τύχωνα.