Συνδυασμένη Ορθοπαιδική και Ρευματολογική Κλινική στο American Medical Center

Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες παρέχει η συνδυασμένη Ορθοπαιδική και Ρευματολογική Κλινική που λειτούργησε πρόσφατα στο American Medical Center (AMC), με επικεφαλής τον Δρα Στέλιο Χατζηχριστοφή, Ειδικό Ορθοπεδικό και την Δρα Νέδη Ζαννέττου, Ειδική Ρευματολόγο και Παθολόγο.

Θέτοντας ως προτεραιότητα την ακριβήκλινική διάγνωση και την έγκαιρη και ορθή αντιμετώπιση του ασθενούς η Κλινική Ρευματολογίας και Ορθοπαιδικής του AMC, επικεντρώνεται στη θεραπεία της οστεοπόρωσης, των αρθριτικών και των πόνων άγνωστης αιτιολογίας, της ινομυαλγίας, καθώς και των τραυματισμών.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής ιατρούς της Κλινικής, η συνεργασία έμπειρων ειδικών στην ορθοπαιδική, ρευματολογία και παθολογία έχει ως αποτέλεσμα την υψηλού βαθμού κλινική αξιολόγηση, η οποία συνδυάζεται πάντοτε με τις κατάλληλες αιματολογικές και στοχευμένες ακτινολογικές και ραδιολογικές εξετάσεις.

Καταγράφοντας όλα τα δεδομένα και το ιστορικό του ασθενούς αποφασίζεται το κατάλληλο πλάνο θεραπείας, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει στοχευμένη φαρμακευτική αγωγή, χειρουργική αντιμετώπιση ή μια συνδυασμένη θεραπεία, με την βοήθεια και συνεργασία, εάν και εφόσον χρειαστεί, άλλων επαγγελματιών υγείας, φυσιοθεραπευτών, υδροθεραπείας και άσκησης.

Ιδιαίτερη έμφαση, δίδεται στη διάγνωση της οστεοπόρωσης, καθώς και στον τρόπο αξιολόγησης της μέτρησης της οστικής πυκνότητας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε περιπτώσεις σπονδυλικών καταγμάτων (καθίζηση σπονδύλων), που ισοδυναμούν με σοβαρή οστεοπόρωση και σε περιπτώσεις  με οστεόφυτα και ασβεστώματα στους σπονδύλους, η μέθοδος DXA από μόνη της  δεν επιτρέπει την ακριβή διάγνωση της οστεοπόρωσης και τον προσδιορισμό του κινδύνου κατάγματος.

Η ορθή αξιολόγηση του ασθενούς με όλα τα απαραίτητα μέσα ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο λανθασμένης διάγνωσης και συντείνει το μέγιστο στη σωστή πρόληψη και θεραπεία.

Πληροφορίες: Ορθοπαιδική και Ρευματολογική Κλινική AMC / Τηλ: 22476874