Στο Μπαχρέιν αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των εφήβων 12-17 ετών για την COVID-19, η εικόνα διεθνώς

Στο Μπαχρέιν αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των εφήβων 12-17 ετών για την COVID-19, η εικόνα διεθνώς

Στο Μπαχρέιν αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των εφήβων 12-17 ετών για το COVID-19, ενώ στο Σουδάν κλείνουν για ένα μήνα σχολεία και πανεπιστήμια για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
 
Στην Ισπανία, το Υπουργείο Υγείας πρότεινε όσοι εμβολιάστηκαν με το AstraZeneca να κάνουν τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ στο Βέλγιο εντοπίστηκαν 77 κρούσματα ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.
 
Επιπρόσθετα, στη Βραζιλία καταγράφηκαν πάνω από 2.500 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 75.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, στη Χιλή εντοπίστηκαν σχεδόν 3.800 κρούσματα και 31 θάνατοι, στην Κούβα καταγράφηκαν 12 θάνατοι και πάνω από 1.200 κρούσματα, στην Γερμανία καταγράφηκαν 284 θάνατοι και πάνω από 11.000 κρούσματα, στην Αργεντινή καταγράφηκε ρεκόρ 745 θανάτων και 35.500 και πλέον κρουσμάτων.
 
Μπαχρέιν
 
Οι αρχές του Μπαχρέιν θα ανοσοποιήσουν για την COVID-19 τα παιδιά εφηβικής ηλικίας, μεταξύ 12 και 17 ετών, στα οποία θα χορηγούνται δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, δυνάμει απόφασης της εθνικής ιατρικής task force για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, μετέδωσε χθες Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA.
 
Η απόφαση αυτή από πλευράς της συγκεκριμένης επιτροπής του υπουργείου Υγείας, η οποία είναι αρμόδια για την εκστρατεία εμβολιασμού, ακολουθεί συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, διευκρίνισε το BNA.
 
Ο εμβολιασμός θα πρέπει να εγκρίνεται από κηδεμόνα, που θα είναι υποχρεωμένος να είναι παρών κατά τη χορήγηση των δόσεων, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
 
Το Μπαχρέιν έχει εγκρίνει έξι εμβόλια κατά της COVID-19, της Sinopharm, των Pfizer/BioNTech, της AstraZeneca, της Johnson & Johnson, καθώς και τα ρωσικά Sputnik V και Sputnik Light.
 
Σουδάν
 
Η Επιτροπή για την Αντιμετώπιση Έκτακτων Υγειονομικών κρίσεων του Σουδάν αποφάσισε χθες Τρίτη να ανασταλούν οι παραδόσεις μαθημάτων με φυσική παρουσία σε όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της αφρικανικής χώρας για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
 
“Αποφασίστηκε να ανασταλούν οι παραδόσεις μαθημάτων σε όλα τα πανεπιστήμια και τα σχολεία για έναν μήνα από την ημερομηνία της παρούσης”, αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής.
 
Αποφασίστηκε ακόμη να απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα όλων των ταξιδιωτών που είχαν βρεθεί στην Ινδία τις προηγούμενες 14 ημέρες, απευθείας ή μέσω άλλων χωρών. Επιπλέον, δόθηκε οδηγία να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων του δημοσίου που προσέρχονται στις εργασίες τους και να απαγορευθούν δημόσιες συναθροίσεις και άλλες δραστηριότητες σε κλειστές αίθουσες, ευρύτερα κάθε εκδήλωση που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διασποράς του SARS-CoV-2, αναφέρεται στο κείμενο.
 
Η Επιτροπή εξήγησε ότι σκοπός είναι η αποτροπή της επιτάχυνσης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
 
Ισπανία
 
Το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας πρότεινε οι άνθρωποι κάτω των 60 ετών που έχουν ήδη λάβει μία δόση του εμβολίου της AstraZeneca για την Covid-19 να κάνουν τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της Pfizer, γράφει η εφημερίδα El Pais.
 
Η πρόταση αυτή έγινε αφού μια μελέτη του κρατικού Ινστιτούτου Υγείας Κάρλος Γ` διαπίστωσε ότι η ανάμιξη των δύο σκευασμάτων είναι ασφαλής και αποτελεσματική.
 
Βέλγιο
 
Στο Βέλγιο, έχουν αναφερθεί επισήμως 77 κρούσματα του ινδικού στελέχους του κορωνoϊού, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος  για την καταπολέμηση της COVID-19 Ιβ Βαν Λαντέμ στη συνέντευξη Τύπου του κέντρου κρίσης, προσθέτοντας ότι πιθανώς ο αριθμός να είναι λίγο μεγαλύτερος. 
 
Ωστόσο, τόνισε ότι  “παραμένει μια παραλλαγή μειοψηφίας” στη χώρα.
 
Βραζιλία
 
Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 2.513 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά ακόμη 75.445 κρούσματα του SARS-CoV-2.
 
Επισήμως, το γιγαντιαίο κράτος των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει ως αυτό το στάδιο 439.050 θανάτους επί συνόλου 15,73 εκατομμυρίων μολύνσεων.
 
Χιλή
 
Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 3.787 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 31 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
 
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται μέχρι εδώ σε 27.965 νεκρούς επί συνόλου 1.295.862 μολύνσεων.
 
Σε πέντε από τις 16 περιφέρειες της χώρας καταγράφηκε μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.
 
Πάνω από 7,2 εκατ. πολίτες της Χιλής έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους κατά της COVID-19.
 
Κούβα
 
Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.244 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 12 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
 
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται μέχρι εδώ σε 826 νεκρούς επί συνόλου 126.755 μολύνσεων, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου.
 
Τα 1.205 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, διευκρίνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Φρανσίσκο Ντουράν.
 
Η πρωτεύουσα Αβάνα παραμένει επίκεντρο της επιδημίας, με 600 κρούσματα σε 24 ώρες και τον δείκτη επίπτωσης να αυξάνεται στα 445,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, παραμένοντας ο υψηλότερος σε όλες τις περιφέρειες της χώρας της Καραϊβικής.
 
Γερμανία
 
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 11.040 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.614.095, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.
 
Παράλληλα, άλλοι 284 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 86.665 νεκρούς μέχρι εδώ, κατά την ίδια πηγή.
 
Αργεντινή
 
Το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Τρίτη τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων ασθενών με την COVID-19 (745) και κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (35.543) μέσα σ` ένα 24ωρο από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην επικράτεια της χώρας.
 
Το λατινοαμερικάνικο κράτος των 45 κατοίκων έχει καταγράψει επίσημα ως αυτό το στάδιο 71.771 θανάτους επί συνόλου 3.371.508 μολύνσεων.
 
“Δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα, γνωρίζουμε ότι περνάμε δύσκολη περίοδο”, τόνισε χθες στη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες αναφερόμενος στους αριθμούς-ρεκόρ.
 
Υποσχέθηκε ότι θα επιταχυνθεί το πρόγραμμα μαζικής ανοσοποίησης σε εξέλιξη, που έχει επιτρέψει μέχρι εδώ περίπου 8,1 εκατ. συμπολίτες του να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ έκανε έκκληση στη “συνείδηση” των πολιτών, καλώντας τους να τηρούν τους κανόνες της επιλεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να αποφεύγουν όσο μπορούν τις μετακινήσεις.