Σε μονοψήφιο αριθμό επέστρεψαν τα κρούσματα στην Κύρπο

Σε μονοψήφιους αριθμούς επέστρεψαν τα κρούσματα COVID 19 στην Κύπρο, καθώς το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε, σήμερα επτά κρούσματα

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας τα δύο άτομα ήταν ασυμπτωματικά, ενώ τρία εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο στα αεροδρόμια. 

Το πρώτο άτομο είναι Νιγηριανός, μόνιμος κάτοικος Κύπρου και ασυμπτωματικός που επέστρεψε χθες μέσω Αθήνας και έκανε το τεστ στο αεροδρόμιο. Τα άλλα 2 άτομα επέστρεψαν χθες από την Θεσσαλονίκη στην ίδια πτήση, αλλά δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Η μια είναι Ελλαδίτισσα, μόνιμη κάτοικος Κύπρου που είχε πάει για διακοπές στην Ελλάδα, ενώ το 2ο άτομο είναι Κύπρια, μόνιμη κάτοικος Γερμανίας.

Ένα κρούσμα εντοπίστηκε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας και πρόκειται για άτομο κυπριακής καταγωγής που έκανε ιδιωτικά το τεστ λόγω συμπτωμάτων.

Δύο άτομα διαγνώστηκαν με κορωνοϊό μετά από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο. Το ένα εξ αυτών έχει συμπτώματα και είναι από τη Λάρνακα, ενώ το δεύτερο, επίσης από Λάρνακα, ήταν  ασυμπτωματικό. 

Ακόμη ένα κρούσμα εντοπίστηκε σε άτομο που παραπέμφθηκε από τον Προσωπικό του Ιατρό λόγω συμπτωμάτων στα Ιατρεία Δημόσιας Υγεία, βρέθηκε θετικό στον ιό.