Πόσο νερό θα έπρεπε να πίνεις την ημέρα;

Το σώμα σου είναι περίπου 60 τοις εκατό νερό. Το σώμα χάνει συνεχώς νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως μέσω των ούρων και του ιδρώτα, αλλά και από τακτικές λειτουργίες του σώματος όπως η αναπνοή. Για να αποφύγεις την αφυδάτωση, πρέπει να πίνεις άφθονο νερό κάθε μέρα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πόση ποσότητα νερού πρέπει να πίνεις καθημερινά ωστόσο.

Οι ειδικοί της υγείας συνιστούν συνήθως οκτώ ποτήρια που ισούται με περίπου 2 λίτρα την ημέρα. Αυτό ονομάζεται κανόνας 8 × 8 και είναι πολύ εύκολο να το θυμάσαι. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι πρέπει να πίνεις νερό συνεχώς όλη την ημέρα, ακόμη και όταν δε διψάς. Όπως με τα περισσότερα πράγματα, αυτό εξαρτάται από το άτομο. Πολλοί παράγοντες (εσωτερικοί και εξωτερικοί) επηρεάζουν τελικά πόση ποσότητα νερού χρειάζεσαι.

Πόσο νερό χρειάζεσαι εν τέλει; Το πόσο νερό χρειάζεσαι εξαρτάται από πολλά πράγματα και ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Για ενήλικες, η γενική σύσταση από τις Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικών και Ιατρικής των ΗΠΑ αφορά:

11,5 φλιτζάνια (2,7 λίτρα) την ημέρα για τις γυναίκες

15,5 φλιτζάνια (3,7 λίτρα) την ημέρα για τους άνδρες

Αυτό περιλαμβάνει υγρά από νερό, ροφήματα όπως τσάγια και χυμούς και από τρόφιμα. Παίρνεις κατά μέσο όρο 20 τοις εκατό του νερού σου από τις τροφές που τρως.

Πηγή: Onmed.gr