Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ΟΚΥπΥ με τους κυβερνητικούς γιατρούς – Δεν υπήρξε θετική κατάληξη

Χωρίς τελική συμφωνία πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με τις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών, η οποία διήρκησε περίπου 5,5 ώρες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου ΟΚΥΠΥ και συντεχνίες κυβερνητικών γιατρών να συζητήσουν την οικονομική πρόταση που ο Οργανισμός έχει δώσει και αφορά την παραχώρηση κινήτρων στους ειδικούς γιατρούς για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο πλαίσιο του ΓεΣΥ. Ουσιαστικά η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και ο Κλάδος των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ αναμενόταν σήμερα να δώσουν την απάντηση τους αν αποδέχονται ή όχι την οικονομική πρόταση, η οποία έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, Αγαθοκλής Χριστοφίδης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι «μετά την αντιπρόταση που τους δώσαμε, μας έδωσε μια νέα πρόταση ο ΟΚΥπΥ».

«Πάνω στην πρόταση που μας έδωσαν έγινε συζήτηση και καταλήξαμε σε κάποιες καταρχήν συμφωνίες πάνω στην πρόταση την οποία μας έδωσαν. Ο ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε ότι θα πάρει αυτές τις συμφωνίες στο Διοικητικό του Συμβούλιο αύριο για να αποφασίσει κατά πόσο είναι αποδεκτές και αν θα τις τροποποιήσει ή όχι», πρόσθεσε .

Σε ερώτηση αν θα έχουν νέα συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «αναμένουμε τη δική τους αυριανή πρόταση και μετά» και πρόσθεσε ότι έπεται συνέχεια σίγουρα. Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε οποιαδήποτε συμφωνία σήμερα, ο κ. Χριστοφίδης είπε: «Όχι δεν υπήρξε».