ΠΑΣΥΚΙ:Kαταδίκη του νέου περιστατικού βίας κατά ιατρικού λειτουργού

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) με ανακοίνωση της, καταδικάζει  περιστατικό βίας εναντίον Ιατρικού Λειτουργού στο Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου Τηλλυρίας , που έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Ιουλίου, γύρω στις 11:00 το βράδυ.

Η ΠΑΣΥΚΙ καταλογίζει ευθύνες στον ΟΚΥΠΥ και την Πολιτεία “διότι οι δράσεις τους ή και η απουσία αυτών σε σχέση με την εικόνα που εκπέμπουν τα Δημοσία Νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Υγείας, έχουν επιφέρει τη διαμόρφωση στην κοινωνία ότι είναι κατώτερης ποιότητας  όπου επιτρέπεται η οποιαδήποτε συμπεριφορά”.

Το περιστατικό βίας εναντίον ιατρικού λειτουργού καταδικάζει και το  Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου. Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νίκος Κλεάνθους, σε δηλώσεις είπε ότι για το επεισόδιο ήδη έχει ενημερωθεί η Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα.

Αναμένουμε, είπε ο κ. Κλεάνθους, τις έρευνες της Αστυνομίας για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ το επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν συνοδός ασθενή φωτογράφιζε ιατρικές εξετάσεις και καρδιογράφημα εντός του Κέντρου Υγείας. Όταν ο Ιατρικός Λειτουργός διαμήνυσε στον συνοδό του ασθενή  ότι απαγορεύεται η φωτογράφιση, αυτός φέρεται να αντέδρασε.

Επίσης την ίδια ημέρα δημιουργήθηκε επεισόδιο, όταν γυναίκα ασθενής που συνοδεύονταν από δύο με τρία άτομα, εισήλθαν στο Κέντρο Υγείας του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.