ΠΑΣΥΔΥ: Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας έχει φτάσει στο απροχώρητο

Με γραπτή δήλωσή του οΠρόεδρος του κλάδου Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ Ανδρέας Ανδρέου αναφέρει :

“Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας έχει φτάσει στο απροχώρητο και πλέον το σενάριο που είχαμε αναφέρει για πλήρη κατάρρευση οδεύει ολοταχώς προς πραγματοποίηση. Αυτή την στιγμή το Νοσοκομείο Αθαλάσσας έχει ξεπεράσει την πληροτητα του 140%.
Αποτέλεσμα:

Σε θάλαμους των 17 κλινών νοσηλεύονται 23 και 24 ασθενείς με ολα τα επακόλουθα προβλήματα που δημιουργούνται όπως η σαρδελοποιηση των ασθενών, ασθενείς να κοιμούνται στους καναπέδες, στα στρώματα η σε κρεβάτια αδειουχων ασθενών αλλά παράλληλα και σημαντική  αύξηση επιθετικών Συμπεριφορών.

Μαζί με αυτό η έλλειψη φάρμακων αυξάνει το είδη υπάρχον πρόβλημα με την υπερπληροτητα, αυξάνοντας το χρόνο νοσηλείας των ασθενών Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν μας αφήνει άλλη επιλογή απο το να προστατεύσουμε τους ασθενείς και το προσωπικό μας. Χωρίς άλλες ελεύθερες κλίνες, χωρίς Νοσηλευτικό Προσωπικό το Νοσοκομείο Αθαλάσσας αδυνατεί να εκτελέσει αλλά διάταγματα υποχρεωτικής νοσηλείας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας σε περίπτωση που καλυφθούν και τα επιπρόσθετα κρεβάτια και στρώματα που έχουν τοποθετηθεί εκει που υπήρχαν κομοδίνα δηλαδη μεταξύ των κρεβατιων των θαλάμων να μην παραλαμβανουν τους ασθενείς. Αυτό γίνεται όχι γιατι αρνούμαστε να εκτελέσουμε το διάταγμα αλλά γιατι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ αφού δεν υπαρχουν άλλοι χώροι να βάλουμε επιπρόσθετα κρεβάτια και επιπρόσθετα  για την ασφάλεια πρώτα των ασθενών αλλά και την δική μας.

Απαιτούμε την εμπλοκή της πολιτείας και όλων των αρμοδίων φορέων για άμεση παρέμβαση και άμεση λήψη πολιτικών αποφάσεων. Ζητάμε μέτρα σήμερα γιατί αύριο θα μιλάμε για ανάληψη ευθυνών.

Προστασία στο Νοσηλευτικό προσωπικό. Προστασία και σεβασμός στους Ψυχικα Ασθενείς. Έχουν και αυτοί το δικαίωμα για μια Ισοτιμη ποιοτική φροντίδα Υγείας”.