Ο εμβολιασμός, μόνος τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα, διαμήνυσαν ΚΟΑ και αθλητές

Το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος επιστροφής στην αγωνιστική δραστηριότητα και στην κανονικότητα, έστειλαν από το Κέντρο Εμβολιασμού Λατσιών, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και αθλητές.  
 
Συγκεκριμένα, την Τρίτη στο  Κέντρο Εμβολιασμού Λατσιών, αθλητές που διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και αθλητές της Εθνικής Ομάδας Τοξοβολίας και της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης, εμβολιάστηκαν. Στο Κέντρο Εμβολιασμού παρευρέθηκαν και συνομίλησαν με τους αθλητές ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού, καθώς και η Γενική Διευθύντρια  του ΚΟΑ δρ. Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη.
 
Όπως ανέφεραν, με δηλώσεις τους, ο αθλητισμός είναι ένας από τους τομείς, ο οποίος επηρεάστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πανδημία και κάλεσαν τον κόσμο να εμβολιαστεί για να επιστρέψουμε σύντομα στην ρουτίνα μας.
 
Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε το Υπουργείο Υγείας, με το οποίο, όπως είπε, «έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία, γιατί έχει διευθετήσει τον εμβολιασμό των αθλητών μας και των προπονητών του».
 
Τόνισε στη συνέχεια αναφερόμενος στους αθλητές που εμβολιάζονταν ότι, «είναι αυτή η φουρνιά, που κάνει την προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ειλικρινά νιώθουμε πολύ μεγάλη ικανοποίηση που έχει προχωρήσει αυτή η διαδικασία».
 
Όπως είπε, «τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί, στέλνουν και ένα μήνυμα προς όλους ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για να προχωρήσουμε τη ζωή μας κανονικά και αν με τη βοήθεια του Υψιστου κερδίσουν κάποιοι από αυτούς την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος».
 
Ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε το Υπουργείο Υγείας και το προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Λατσιών για την εξυπηρέτηση και τη βοήθεια.
 
Ευχήθηκε, επίσης, στους αθλητές και τις αθλήτριες κάθε επιτυχία.
 
«Ο Θεός να τους δίνει δύναμη για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς. Να καλέσουμε, αφού έχουμε αυτή την ευκαιρία, και τον κόσμο να εμβολιαστεί, αφού οι ειδικοί και οι επιστήμονες λένε ότι αυτός είναι ο δρόμος προς την κανονικότητα», πρόσθεσε.
 
Η ΓΔ του ΚΟΑ δρ. Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη, σε δηλώσεις της είπε ότι ο ΚΟΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.
 
«Με αυτές τις προσπάθειες που έχουν γίνει αυτή τη στιγμή είναι εμβολιασμένη τόσο η Ολυμπιακή ομάδα, δηλαδή οι αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων όσο και η προΟλυμπιακή ομάδα, οι αθλητές δηλαδή οι οποίοι διεκδικούν την πρόκριση και ως εκ τούτου έχουν αρκετές αγωνιστικές δραστηριότητες και υποχρεώσεις στο εξωτερικό «
 
Ευχαρίστησε με τη σειρά της το Υπουργείο Υγείας για «την άμεση ανταπόκριση και πολύτιμη συνεργασία που έχουμε δημιουργήσει και ακολουθούμε μέχρι σήμερα».
 
Όπως είπε, ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος επιστροφής και ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή για την αγωνιστική δραστηριότητα, «για αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό όλοι να προχωρήσουμε για να μπορέσουμε να έχουμε πίσω τη ζωή μας και την αθλητική μας ζωή».
 
Η ΓΔ Διευθύντρια του ΚΟΑ τόνισε ότι ο αθλητισμός είναι ένας από τους τομείς, ο οποίος δυστυχώς έχει επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πανδημία», επισημαίνοντας ότι «είναι η ώρα να επιστρέψουμε στους αθλητικούς μας χώρους».
 
Η αθλήτρια του Τάεκβοντο Κυριακή Κουττούκη, σε δηλώσεις της ευχαρίστησε και η ίδια το Υπουργείο Υγείας αλλά και τον ΚΟΑ που, όπως είπε, διεθέτησαν «να εμβολιαστούμε όλοι οι αθλητές, οι προπονητές, γιατί είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να προπονούμαστε, να ταξιδεύουμε για αγώνες κανονικά».
 
Είναι, συνέχισε, «πολύ σημαντικό όλοι να εμβολιαστούμε γιατί μόνο έτσι θα επιστρέψουμε στην ρουτίνα μας και στην κανονικότητα μας. Οπότε όσοι περισσότεροι μπορείτε να έρθετε να εμβολιαστείτε και θα επιστρέψουμε σύντομα στην ρουτίνα μας».
 
«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα σε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί», ήταν το μήνυμα που έστειλε και η αθλήτρια του Τάεκβοντο Δέσποινα Πηλαβάκη, σε δηλώσεις.
 
«Μην το αμελήσετε γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από αυτό τον κορωνοϊό», τόνισε, ενώ ευχαρίστησε τον ΚΟΑ και το Υπουργείο Υγείας «που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία να εμβολιαστούμε πριν από τη σειρά μας, γιατί ως αθλητές πρέπει να κάνουμε τις προπονήσεις μας, πρέπει να πηγαίνουμε στο εξωτερικό και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι ασφαλισμένοι και για τους υπόλοιπους αλλά και για τον εαυτό μας».
 
Η αθλήτρια της άρσης βαρών σε πάγκο Μαρία Μάρκου, σε δηλώσεις της ευχαρίστησε τον ΚΟΑ και το Υπουργείο Υγείας που, όπως είπε, που διευθέτησαν να εμβολιαστούν για να μπορούν να ταξιδεύουν στους αγώνες όπου είναι απαραίτητο το εμβόλιο.
 
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι δίπλα μας», σημείωσε.
 
Σε παρέμβαση του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ευχήθηκε κάθε επιτυχία σε όλους τους αθλητές.
 
Υπουργείο Υγείας
 
Εξάλλου, όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι, η συναίσθηση από τον καθένα της ευθύνης απέναντι στο σύνολο και την κοινωνία θα μας οδηγήσει στην εκπλήρωση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην κανονικότητα με ασφάλεια το συντομότερο δυνατό».
 
Επισήμανε, επίσης, πως οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 προφυλάσσουν τον πληθυσμό από το να νοσήσει με τον ιό, ενώ μειώνουν κατακόρυφα και τις πιθανότητες νοσηλείας και καταγραφής νέων θανάτων, κάτι που επιβεβαιώνεται και με την πρόσφατη εθνική αναφορά για την εξέλιξη του ιού στην Κύπρο.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, «είναι, πλέον, ξεκάθαρο και αυταπόδεικτο ότι το εμβόλιο είναι η μόνη οδός για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω και να επανέλθουμε στην κανονικότητα, να προγραμματίσουμε ταξίδια, καθώς και γάμους, βαφτίσεις και άλλες συναφείς εκδηλώσεις. Το πόσο σύντομα θα φθάσουμε σε αυτόν τον στόχο εξαρτάται τόσο από την ατομική όσο και την συλλογική ευθύνη».