ΟΣΑΚ: Επιστροφή στην κανονικότητα

Aνακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου αναφέρει:

«Αύριο, 21η  Μαΐου ο κόσμος αισίως επιστρέφει στην κανονικότητά του, μετά και την απόφαση για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων. Οι συμπολίτες μας κατανόησαν τη σοβαρότητα και επικινδυνότητα της όλης κατάστασης, υπάκουσαν και τήρησαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα. Πέρασαν με επιτυχία τις «εξετάσεις» και διεφάνει ότι σαν λαός πειθαρχούμε για το κοινό καλό, την προστασία της οικογένειάς μας και ειδικότερα των ευάλωτων ομάδων.

Η ΟΣΑΚ τονίζει όμως ότι αυτή η ώρα είναι ακόμη πιο κρίσιμη. Μπορεί τα μέτρα να έχουν χαλαρώσει, αλλά σε καμία περίπτωση ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί. Παραμένει ορατός και η ανάγκη για προστασία των ευάλωτων ομάδων είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Το κίνημα των οργανωμένων ασθενών απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση όπως συνεχίσει τη στήριξη προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας που αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. Παράλληλα θα πρέπει να παρασχεθούν οι απαραίτητες διευκολύνσεις, έτσι ώστε τα άτομα αυτά σε καμία περίπτωση να μην εκτίθενται σε κίνδυνο

Μέλημα της ΟΣΑΚ παραμένει η προστασία και υπεράσπιση των ευάλωτων ομάδων γι’ αυτό και διαβεβαιώνει όλους ότι βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα και να γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα ώστε οι ευάλωτες ομάδες να προστατευθούν ως κόρη οφθαλμού.

Τέλος θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, αυτό το οποίο ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκφράσει ως πολιτική της Κυβέρνησης και της Πολιτείας, ότι η κανονικότητα για όλους εμάς, οι οποίοι ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου από τον COVID-19 θα έλθει μόνον όταν βρεθεί το φάρμακο ή το εμβόλιο για τον κορωνοϊό».