ΟΠΑΠ Λεμέσια 2023: Εντυπωσιακά αγωνίσματα και υπερθέαμα στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου

Τα «ΟΠΑΠ Λεμέσια 2023» επιστρέφουν δυναμικά με ένα ανανεωμένο και γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα. Η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού με πολύτιμο αρωγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, υπόσχεται για άλλη μια χρονιά να προσφέρει πλούσιο υπερθέαμα και δυνατές συγκινήσεις.

Με 24 χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα, τόσο της Λεμεσού όσο και ολόκληρης της Κύπρου, τα ΟΠΑΠ Λεμέσια έχουν καταστεί θεσμός, μέσω του οποίου προάγονται με τον καλύτερο τρόπο οι διαχρονικές αξίες, τα ιδεώδη και τα οφέλη του αθλητισμού.

Στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου για την εξαγγελία της επίσημης έναρξης των «ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2023» ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε ότι τα Λεμέσια έχουν καθιερωθεί πλέον ως η μαζικότερη αθλητική εκδήλωση στον τόπο μας, συμβάλλοντας για περισσότερο από 2 δεκαετίες, στην ενδυνάμωση του αθλητικού κινήματος. Στο πλαίσιο των ΟΠΑΠ Λεμεσίων, υπέδειξε ο κ. Νικολαΐδης, ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει ολόχρονα δεκάδες αθλητικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Πρόκειται, είπε, για αθλητικές εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών, οι οποίες προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών και οι οποίες περιέχουν, πέραν του αθλητικού στοιχείου και το στίγμα του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Λοΐζος Μαυρουδής εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός, ότι τα ΟΠΑΠ Λεμέσια, αποκτούν συνεχώς περισσότερους φίλους και υποστηρικτές, κάνοντας ειδική αναφορά στους τρεις βασικούς στόχους που έχουν τεθεί: οι Λεμεσιανοί να κάνουν την άσκηση τρόπο ζωής, η δημιουργία κυψελών αθλητισμού στις συνοικίες της Λεμεσού και η ορθή ενημέρωση των νέων μέσα από τη συμμετοχή τους στη μεγαλύτερη γιορτή της χαράς, της δημιουργίας και της άσκησης.

Ο κ. Χαράλαμπος Χρήστου, Μέλος τους ΔΣ της ΟΠΑΠ Κύπρου δήλωσε ότι τα ΟΠΑΠ Λεμέσια αποτελούν μια μορφή έκφρασης σεβασμού, τόσο προς τους αθλητές όσο και προς όλους τους νέους που αγαπούν τον αθλητισμό. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας μια ποδοσφαιρική έκφραση, υπέδειξε ότι όπως μια ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει, έτσι και στην περίπτωση των Λεμεσίων, αφού η συμμετοχή της ΟΠΑΠ Κύπρου στην περσινή διοργάνωση βοήθησε στην ανανέωση και αναβάθμιση τους, η ΟΠΑΠ στηρίζει και φέτος τα Λεμέσια, ώστε να συνεχίσουν τη δράση τους προς όφελος του αθλητισμού και της κοινωνίας.

Ο κ. Αντρέας Μυλωνάς Μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ υπογράμμισε ότι τα ΟΠΑΠ Λεμέσια είναι ένας θεσμός, ο οποίος προάγει τις διαχρονικές αξίες και ιδεώδη του αθλητισμού, αλλά και τα οφέλη του στην σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία. Πρόκειται, είπε, για ένα θεσμό-σταθμό στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας, αφού καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα αθλημάτων, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει ένα πλούσιο αθλητικό υπερθέαμα.

Στη διάρκεια των «ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2023» το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, σε αθλήματα όπως η Τοξοβολία, το Limassol Beach Sports Festival, το ΟΠΑΠ Limassol 3on3 Basketball, το Καλοκαιρινό Beach Waterpolo Tour, το Διεθνές Τουρνουά Fudokan Karate, τον Deloitte Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού, τους Αγώνες ΜΜΑ, τον Διεθνή Αγώνα Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου και το Τρίαθλο.

Στο πλαίσιο των «ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2023» θα διοργανωθούν επίσης οι Παγκύπριοι Αγώνες Τένις, το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Λεμεσού, η Φιλανθρωπική Αθλητική Ημερίδα «Ευ-Ζην Τρέχουμε για την Ζωή», το Break the Maze Hip-Hop Dance, το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαίμαχων, o Διαγωνισμός Αθλητικής Φωτογραφίας και η καθιερωμένη Τελετή βράβευσης των Αρίστων Αθλητών και Σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου και θα σημάνει ταυτόχρονα τη λήξη των Λεμεσίων 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαρχή για την έναρξη των Λεμεσίων αποτέλεσε ο Αγώνας Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1998. Έκτοτε τα Λεμέσια έχουν αναδειχθεί στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της χώρας μας, η οποία προσελκύει το ενδιαφέρον κορυφαίων αθλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό

Χορηγοί ΟΠΑΠ Λεμεσίων: Medochemie, Deloitte, Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Άγιος Νικόλαος», Hercules Group.

Υποστηρικτές ΟΠΑΠ Λεμεσίων: Marlow Navigation, Famous Sports, Nextbike by Tier.

Επίσημος Ραδιοσταθμός ΟΠΑΠ Λεμεσίων: Super Sport Fm.

• Την επικοινωνιακή προβολή και προώθηση της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του τόπου αναλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, η Avaton Communications – PR, DIGITAL & CREATIVE Agency.

Facebook @Lemesia2023 | Instagram @Lemesia