Κλάδος Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ: Δεκτή με επιφυλάξεις η πρόταση ΟΚΥπΥ

Αποφάσισε να αποδεχτεί με επιφυλάξεις την πρόταση του ΟΚΥπΥ για σταδιακή ενίσχυση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων με νοσηλευτικό προσωπικό, αφού την μελέτησε, ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού-ΠΑΣΥΔΥ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της: 

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού-ΠΑΣΥΔΥ αφού μελέτησε την πρόταση του ΟΚΥπΥ ,για σταδιακή ενίσχυση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων με νοσηλευτικό προσωπικό, αποφάσισε να την αποδεχτεί με επιφυλάξεις .Με επιστολή μας προς τον Γ.Δ. του ΟΚΥπΥ έχουμε κοινοποιήσει την απόφαση μας ,καταθέτοντας παράλληλα τη θέση ότι θα πρέπει η πρόταση να κατατεθεί γραπτώς.

Επιπρόσθετα έχουμε υποβάλει τις επιφυλάξεις και εισηγήσεις μας για διάφορα θέματα που έχουν προκύψει κατά την διάρκεια των συζητήσεων, περιλαμβανομένων των θεμάτων της μη άμεσης αντικατάστασης των απουσιών λόγω αδείας μητρότητας και μακροχρόνιας άδειας ασθενείας καθώς και της άμεσης αντικατάστασης των αφυπηρετήσεων. Σε εκκρεμότητα παρέμεινε επίσης το θέμα των Φροντιστών Υγείας  και το θέμα της επαρκούς στελέχωσης των μονάδων εντατικής νοσηλείας.

Το Δ.Σ. του Κλάδου θα συνέλθει την Τρίτη 16/6/2020 ελπίζοντας να έχουμε ενώπιον μας τη γραπτή πρόταση της διοίκησης του ΟΚΥπΥ παράλληλα  εκφράζουμε την ετοιμότητα μας να συνεχίσουμε τη διαβούλευση με την διοίκηση του ΟΚΥπΥ  αντιμετωπίζοντας τα διάφορα θέματα με γνώμονα την βελτίωση και ενδυνάμωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων”.